Fagbibliotek for storfe - Fôring

  • Grovfôrbasert storfekjøttproduksjon:
    Ulike surfôrkvaliteter til okser

    (06.05.10) I Norge dyrker vi gras på ca. to tredjedeler av landbruksarealet. Kornet vi dyrker på det øvrige arealet er god mat til mennesker uten at det sendes gjennom husdyra. Med økende befolkning på jorda vil det være fornuftig å produsere mjølk og kjøtt med minimalt forbruk av korn.

  • Styring av tilveksten på slakteokser

    (06.01.09) Det er gode muligheter til å styre tilveksten på slakteokser. Når stofflige behov er dekt, vil forstyrken (energitilførselen) i stor grad bestemme tilveksten hos friske dyr. En må ta hensyn til samspillet mellom grovfôrkvalitet og kraftfôrmengde når en skal optimere rasjonen.

  • Fullfôr - er dette noe for meg?

    Interessen fôr å fôre med fullfôr er økende, ikke minst pga av økende besetningsstørrelse og økende krav til intensitet i produksjonen. Fullfôrvogna kan også brukes som et fôringssystem dersom en har god nok bredde på fôrbrettet.

  • Fôring av ammeku før og rundt kalving

    (29.08.07) Vinterfôring av ammekua har som mål at kua skal føde en levende kalv som vokser godt, samt at kua skal komme i brunst etter kalving. Artikkelforfatter presiserer òg at kuas behov til vedlikehold, tilvekst, til foster og mjølkeproduksjon dekkes.

  • Fôring av ammeku i innefôringsperioden

    (29.08.07) I ammekuproduksjonen utgjer fôrkostnadane 70 til 80 % av dei variable kostnadene. Fôringa er såleis den faktoren som har størst betydning for det økonomiske resultat i denne produksjonsforma.