Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Saueprisen opp i snitt kr 8 pr kg

    (07.05.21) Etterspørselen etter sau av god kvalitet er svært god for tida. All sau som vart slakta i fjorårets slaktesesong og hittil i år har gått rett til eiga skjering eller blitt kjøpt av industrikundane. Dette gjev grunnlag for å ta ut betre pris til sauebonden.

  • Livdyrplattformen går live i alle regioner

    (06.05.21) Nå kan alle storfebønder i Nortura kjøpe og selge livdyr på en heldigital livdyrplattform. I løpet av høsten skal også omsetning av gris over på samme digitale løsning.

  • Prisløyper 1. halvår 2021

    (Oppdatert 06.05.21) Konsernstyret i Nortura vedtok 20. oktober 2020 Planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, lam og egg for 1. halvår 2021. Fra og med mandag 17. mai 2021 økes engrosprisen for alle klasser av sau og ung sau. I gjennomsnitt er økningen på ca. 8 kr/kg, se tabell i saken.

  • Husket du å bestille returmerker i vinter?

    (04.05.21) Om ikke så er det enda god tid, men plutselig er høsten der. Nortura la om rutinen for å bestille retur-, øko- og slakterimerker (Signalmerker) i fjor høst, og vi oppfordret alle våre produsenter å bestille samtidig med andre merker til årets lam.

  • Godt salg i årets kjekampanje

    (27.04.21) Nortura har i mange år hatt kampanje på sal av Stjernekje i samarbeid med Norgesgruppen. Dette året har også Coop Mega for alvor satsa på denne delikatessa. – Det er svært positivt for salet, seier fagsjef småfe i Nortura, Finn Avdem. Neste kampanje er veke 18.

  • Nortura viderefører og styrker produksjon av kjøttdeig og lokalmat i Målselv

    (22.04.21) Styret i Nortura har besluttet å videreføre lokal produksjon av kjøttdeig, spesialpølser og Thulefjord ved Nortura Målselv, men flytter produksjonen av de sterkt konkurranseutsatte pølsesortene til anlegget i Tønsberg. Nortura satser samtidig videre på slakting og skjæring av tre dyreslag på anlegget på Andslimoen.