Husk PRIOR egg til verdens eggdag!

(14.10.22) Verdens eggdag feires årlig den andre fredagen i oktober. Men hvorfor det store styret rundt egget, og hvordan kom denne dagen egentlig til livs?

Mini egg og bacon pai

Hvert eneste år feires verdens eggdag den andre fredagen i oktober over hele verden. Ofte er det eggets kilde til næringsstoffer og enkle natur står i sentrum her.

I flere århundrer har egget vært en viktig matkilde for mennesker verden over. Men hvordan ble World Egg Day til, og hvorfor feirer vi nå denne dagen i Norge?

Historien bak "World Egg Day"

Helt tilbake i 1964 ble International Egg Commission (IEC) grunnlagt. Organisasjonen ble grunnlagt på bakgrunn av å fremme eggindustriens interesser, blant annet ved å informere om eggets nytte.

Det var IEC som i 1996 bestemte seg for å feire World Egg Day årlig den andre fredagen i oktober. I 2020 er det 80 medlemsland i organisasjonen som feirer denne dagen.

Eggdagen i Norge

Hvordan kom World Egg Day til Norge? Som ett av de 80 medlemslandene i IEC, har Norge feiret verdens eggdag i over 20 år. Det er med andre ord blitt en etablert dag her til lands.

Alle de store matprodusentene feirer denne dagen. Vi velger å bruke dagen til å informere om eggets næringsverdi, samt å hylle den norske bonden.

I den grad nordmenn i snitt spiser 200 egg årlig, er bevisstheten rundt hvor sunt egget er allerede høy. Allikevel feirer vi dagen for å få alle med. Egg er sunt og bør spises enda mer!

PRIORs eggproduksjon i Norge

Vi er stolte av PRIOR-bønder som leverer de sunne, gode og bærekraftige kvalitetseggene. Eggene fra PRIOR er helt frie for salmonella og du kan føle deg trygg på at hønene som har lagt eggene har levd et godt og aktivt liv. 

Du kan lese mer på Prior sin nettside.

Husk PRIOR egg til verdens eggdag