Nortura produserer 150 tonn kokt skinke til skolestart

(23.08.22) Fabrikken til Nortura i Sarpsborg produserer ekstra mye pålegg til skolestart. Allerede før første skoleuke gikk det ut mer enn 50 tonn kokt skinke, mat til over 4,1 millioner brødskiver. Forberedelsene til skolestart startet allerede før sommerferien.

Fabrikksjef ved Nortura Sarpsborg, Svein Ingar Johansen

– Nå jobber vi på høygir for å produsere nok pålegg til matpakkene. Det blir alltid et ekstra trykk før skolestart, så dette er vi vant til og vi klarer det fint, sier fabrikksjef Svein Ingar Johansen og legger til at det også er mer produksjon av flere populære kjøttpålegg som servelat, hamburgerrygg, roastbiff og Priorpålegg.

Fabrikken produserer til vanlig opp til 190 tonn pålegg i uken, men i disse ukene rundt skolestart ligger produksjonen på opptil 220 tonn.

Produksjonen av ekte kokt skinke har gått med ekstra trykk frem til skolestart hos Norges største produsent av kjøttpålegg. På en vanlig uke går det ut cirka 45,7 tonn av Gilde Ekte kokt skinke. En økning på nesten 10 %.

– Skolestart er viktig for oss, sier fabrikksjef Svein Ingar Johansen ved Nortura Sarpsborg. Mange spente barn begynner på skolen igjen etter en lang sommerferie, og noen møter på skolen for aller første gang. Da kan det være godt å lene seg på noe trygt hjemmefra, nemlig matpakken. Brødskiver er fortsatt favoritten til skolebarna. Nortura har forberedt seg på matpakkeproduksjonen i mange uker allerede.

Den populære skinken har blitt produsert av Gilde siden tidlig på 80-tallet. Ekte kokt skinke er så og si uforandret siden den kom på markedet for 40 år siden. Fabrikksjefen forklarer hvordan Nortura lager den populære skinken.

– Først og fremst er kjøttstykkene som brukes i Ekte kokt skinke de aller beste delene av skinka på grisen, og består utelukkende av renskåret kjøtt, der stykkene som brukes er flatbiff, mørbrad og bankekjøtt. Det gjør at det er høy kvalitet på smak og tekstur. Ekte kokt skinke består av hele 85 prosent magert kjøtt, forklarer han, og legger til at Nortura er veldig stolte over å lage så mange matpakkefavoritter til både store og små.

Relatert informasjon (ekstern)