Ny pølsepakning reduserer plast med 65 prosent

(22.04.22) Gildes største pølselansering i 2022, Pølsemakerens Beste, har fått ny emballasje, og pakkes nå på et resirkulerbart pappbrett som gir en plastbesparelse på 65 prosent. Pappbrettet er satt sammen av 85 prosent papp og 15 prosent plast, og er spesielt produsert med tanke på miljøet.

Pølsemakerens Beste, har fått ny emballasje, og pakkes nå på et resirkulerbart pappbrett

– Pølsemakerens Beste er det første Nortura pølseproduktet som pakkes i denne materialkombinasjonen. Her er det pappbrettet som er den nye innsatsfaktoren i emballasjen og som fører til en reduksjon i plastbruken. Dette tiltaket er viktig i arbeidet vårt for å redusere plast og noe vi er stolt over å introdusere, sier konserndirektør for rødt kjøtt, Lars Gunnar Johnsen.

Miljøgevinsten ligger både i at plasten reduseres og at pappen i pakningen kan resirkuleres. Det går inn i dagens ordning for resirkulering av papp og kartong.

Pappbrettet er FSC sertifisert (*Forest Stewardship Council) – noe som innebærer at tre-/fiberdelene av de sertifiserte produktene stammer fra godt administrerte skoger, kontrollerte kilder eller resirkulert materiale.

Nortura har tatt Plastløftet

I undersøkelsen «Norske Spisefakta 2020» fra Ipsos sier 3 av 10 at de legger spesielt stor vekt på miljøvennlig emballasje når de kjøper mat. Investeringen i ny pakketeknologi er en del av en langsiktig satsning Nortura gjør for å være godt rustet for fremtidens emballasjekrav.

Nortura har tatt Plastløftet til Grønt Punkt Norge. Det betyr at vi forplikter oss til å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe mer av vår emballasje for gjenvinning. Nortura har som mål at vår emballasje skal være 100 prosent bærekraftig innen 2030.

Les mer om hvordan vi jobber med plast og emballasje i Nortura her.

Les mer om spesialpølseserien Pølsemakerens Beste her.