Høstnyheter fra Nortura: Gilde lytter til forbrukerne og legger en ekstra skive i baconpakka

(20.09.22) Gildes Stjernebacon går tilbake til seks skiver i pakka, etter et stort engasjement fra forbrukerne. Nytt denne høsten er også flere smaker i Gildes Turmat.

– Vi har over tid fått mange spørsmål fra folk som savnet den gamle pakken med seks baconskiver, så nå legger vi den siste skiven tilbake i pakken og lytter til kundene våre. Gilde Stjernebacon kommer nå med 140 gram, og seks skiver bacon i pakken, for å glede våre baconelskere, sier Bente Avseth-Bakke, senior markedssjef for Gilde.

– Baconpakker med fem skiver var en midlertidig løsning vi innførte i fjor. Rundt juletider var det blant annet stort press på ribbestykkene som er fra samme del av dyret. Vi justerte da ned vekten til 120 gram og lanserte en pakke med tynnere skiver for å opprettholde seks skiver i pakken, men det viste seg imidlertid å fungere dårlig over tid og vi måtte redusere antall skiver. Vi er glade for å kunne oppjustere volumet tilbake til det opprinnelige. Folk er glad i bacon og det er vi også avslutter Bente Avseth-Bakke.

Gilde Turmat Tikka Masala, PRIOR spiseklar kyllingfilet, Gilde Kystbacon, PRIORs biffer fra den aller møreste delen av kalkunfileten, store julepakker med Gilde roastbiff og håndlaget julesylte er noen av nyhetene fra Nortura denne høsten - der smak er den viktige driveren.

– Det er viktig for oss å jobbe med smak, fordi smak er det viktigste kriteriet for valg av matvarer. Maten må smake godt! Vi ser også via Ipsos Spisefakta, som er Norges mest omfattende studie av nordmenns matvaner og holdninger, at god smak styrker seg over tid og blir stadig viktigere for nordmenn, forklarer markedssjef Henriette Bergli Eriksen.

Gilde Turmat lanserer en fjerde smak – Tikka Masala

En annen spennende nyhet fra Nortura er fra en produktserie du muligens allerede har lagt merke til i butikken: Gilde Turmat Tikka Masala.

Hittil er det lansert tre turmat-retter: Lapskaus, Pasta bolognese og Biffgryte. Gilde frysetørket turmat har på rekordtid blitt godt likt og derfor lanseres nå en fjerde smak i turmat serien; Tikka Masala. Produktene er vakuumpakket og langtidsholdbare, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i.

– Nordmenn er glade i smaker og derfor måtte vi også utvide smaksregisteret på Tikka Masala, som er den fjerde varianten i Gilde turmat-serien. Dette produktet blir et eksotisk og ekstra godt måltid å se frem til på høstens turer i skog og mark, til fjells eller som en middag ute i friluft, sier markedssjef Henriette Bergli Eriksen.

Produktserien Gilde Turmat er et samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT). Turmaten selges i flere dagligvare-kjeder, hos Felleskjøpet samt på en del av DNTs selvbetjeningshytter. Alle rettene inneholder kjøtt fra Norturas produsenter og eiere.

PRIOR Kalkunbiff innerfilet

– Forbrukerne etterspør kalkunfilet hele året. PRIOR øker derfor sitt sortiment av kalkun med Kalkunbiff. Pakken inneholder to biffer fra den aller møreste delen av kalkunfileten. I tillegg til at produktet er sunt og næringsrikt, er det pakket på en 100 prosent materialgjenvinnbar pappskål som det første produktet i sitt segment, forklarer Elin Prangerød, senior markedssjef.

– Vi har sett en økende trend og etterspørsel etter hvitt kjøtt-produkter den senere tiden, der sunnhet, lettvinthet, norsk opprinnelse og bærekraft stadig blir viktigere for nordmenn. Nortura er stolte av å ha kunne bidra til den økende interessen for et sunnere og mer smakfullt alternativ i flere matkategorier sier Elin Prangerød.

Slik jobber Nortura med emballasje og miljømerking

Nortura jobber kontinuerlig med å gjøre emballasjen mer miljøvennlig. All emballasje skal være 100 prosent bærekraftig innen 2030. Deler av plasten på noen av våre produkter er byttet ut med ikke-fossile materialer og det benyttes resirkulert plast fra plastflasker i flere av Norturas produkter. Det sparer miljøet for CO2-utslipp.

Nortura vil at det skal bli lettere for deg å velge miljøvennlige løsninger. Derfor har de innført tydeligere miljø-merking av produktene.

Nyheter fra Gilde og PRIOR

PRIOR Kalkunbiff innerfilet 300g. 

PRIOR Kalkunbiff innerfilet 300g. 

Pakken inneholder to biffer fra den aller møreste delen av kalkunfileten. Biffene krydres etter eget ønske. (Fås kjøpt i Coop Extra, Mega og Obs)

Gilde Turmat Tikka Masala

Gilde lanserer en fjerde versjon i den populære Turmatserien.

Gilde Turmat Tikka Masala

Tikka Masala er et eksotisk, smakfullt og spennende måltid til turen. En velfortjent pause og et varmt, skikkelig måltid er alltid noe å se fram til, turens høydepunkt, som både metter og holder humøret oppe. (Tilgjengelig hos Meny, Kiwi, Joker, Spar, Bunnpris, Coop Mega, Obs, Coop Extra, Prix, Marked og Matkroken.)

PRIOR Kyllingfilet Skivet Spiseklar 200g. 

Kyllingfileten er skåret i tynne skiver av ferdig grillet kyllingfilet.

PRIOR Kyllingfilet Skivet Spiseklar 200g. 

Spiseklar rett på salaten, baguetten eller som topping på en brødskive. Med det originale grillkrydderet som mange kunder elsker. (Tilgjengelig hos Meny, Kiwi, Joker og Spar)

Gilde Kystbacon 600g.

Endelig er Kystbacon tilbake igjen, etter å ha vært borte fra butikkhyllene en tid. Nå, etter flere forbrukerhenvendelser og ønsket om å få Kystbacon tilbake, snur Nortura og lytter til kundene.

Gilde Kystbacon 600g.

Gilde Kystbacon har en unik kundegruppe som vil finne favorittproduktet sitt i dagligvarehyllene denne høsten. (Tilgjengelig hos Coop og Rema 1000).

Gilde Stjernebacon Skivet 140g. 

Skivet bacon endrer vekt fra 120g til 140g.

Gilde Stjernebacon Skivet 140g. 

Gilde Stjernebacon er laget av spesielt utsorterte fleskesider hvor overflødig fett, ben, brusk og svor er fjernet. Brukes til: Speilegg, pasta, pizza, rundt grillede pølser o. l. (Tilgjengelig hos alle kjeder)

Gilde Julesylte rund hel 750g. 

Gilde Julesylte rund hel 750g. 

Hel og halv sylte er nye tilskudd i Vår fineste Jul, den blå Gilde juleserien. Dette er håndlagede produkter med høy kvalitet som passer naturlig inn i serien. (Tilgjengelig over hele landet)

Gilde Julesylte rund halv 350g. 

Gilde Julesylte rund halv 350g. 

Hel og halv sylte er nye tilskudd i Vår fineste Jul, den blå Gilde juleserien. Dette er håndlagede produkter med høy kvalitet som passer naturlig inn i serien. (Tilgjengelig over hele landet)

Gilde Roastbiff 200g. 

Gilde Roastbiff 200g. 

Storpakk som selges i sesong til jul og med en reseptendring med mer smak av grovkvernet pepper. (Tilgjengelig hos Norgesgruppen, primært Kiwi)

Gilde Julesylte 200g. 

Gilde Julesylte 200g. 

Storpakk som selges i sesong til jul og med en reseptendring med ekstra krydder for å gi mer av den gode smaken. (Tilgjengelig hos Norgesgruppen, primært Kiwi)

Relatert informasjon (ekstern)