Nortura pakker mer enn 15 millioner egg til påsken

(07.04.22) Norturas anlegg på Heimdal, Rakkestad og Hå pakker i disse dager egg på spreng til påskeuka. Nortura Heimdal er inne i en av sine mest hektiske perioder i løpet av året, og hver dag pakker de ansatte på fabrikken 1 million egg.

Thomas Ulseth, logistikksjef for egg i Nortura

Nortura opplever i år økning i etterspørsel av egg, sammenliknet med normalår.

– Denne uka pakker vi totalt 15 millioner egg. Dette er en hektisk periode for våre eggpakkeri som gjør at vi er nødt til å oppbemanne i denne perioden, sier Thomas Ulseth, logistikksjef for egg i Nortura, som blant annet står bak merkevaren Prior.

Økning i etterspørsel

Under pandemien opplevde Nortura en enorm etterspørsel av norske egg, da færre nordmenn reiste bort og flere handlet i Norge. Tallene viser at det fortsatt er en stor etterspørsel etter egg før påsken:

– Sammenliknet med et normalår opplever vi en økning i etterspørsel etter egg i år, selv om det er en nedgang fra pandemiårene. Jeg kan ikke gjøre annet enn å virkelig rose både bønder og ansatte som jobber på spreng i ukene før påske for å levere det folket vil til påsken, sier Ulseth

Pakker 1 million egg om dagen

Nortura Heimdal er inne i en av sine mest hektiske perioder i løpet av året, og hver dag pakker de ansatte på fabrikken 1 million egg.

– Vi er nå midt i en høysesong for oss. Det er krevende tid for alle ansatte med stort arbeidspress. En enkelt ansatt hos oss kan pakke oppimot 50.000 egg hver eneste dag ved hjelp av automasjon, det sier litt om hvor hektiske dagene våre er! Samtidig er det veldig gøy å være med å sikre at nordmenn får nok egg til påskekosen, sier produksjonsleder på Nortura Heimdal, Karianne Thomassen.

 

Egg fra høner over hele Norge

Nortura er den eneste aktøren på markedet som henter egg over hele landet og har 380 eggprodusenter fordelt over hele landet. Eggene nordmenn spiser i påsken kommer fra store og små gårder over hele landet.

– Nortura henter egg i hele Norge, fra Finnmark til Agder. Vi er glade for at nordmenn velger gode kvalitetsegg fra den norske bonden. De norske eggene er faktisk i verdensklasse når det gjelder kvalitets- og dyrevelferdskrav, forteller Brit Våga, fagrådgiver for egg i Nortura.

Nortura er et samvirke eiet av 17100 norske bønder, med Gilde og Prior som sine mest kjent merkevarer.

 

Relatert informasjon (ekstern)