Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Norturas første klimarådgivere

    (Oppdatert 13.06.25) Fagsjef Finn Avdem og Per Johan Lyse er de to første rådgiverne i Nortura som kan titulere seg som klimarådgivere, flere har kommet etter. Priser som følger satsene for regionalt miljøtilskudd, RMP, er oppdatert i artikkelen.

  • Noen råd i siloslåtten

    (Sist oppdatert 11.06.25) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

  • Prisløyper engrosprisendringer 2. halvår 2025

    (26.05.25) Konsernstyret i Nortura fastsatte 22. mai planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 2. halvår 2025. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.

  • Siste prisendring og prisprognose småfe

    (23.05.25) Avregningsprisen for lam går opp med kr 4,00 pr kg fra mandag 26. mai. Dette er i henhold til prisløypen og er grunnet økt engrospris med tilsvarende sats.

  • God kvalitet, knapp marknadsdekning og prisoppgang på lam

    (16.05.25) – Til og med veke 18 (4. mai), har Nortura slakta vel 27 200 lam. Det er 5 % færre enn i same periode i 2024. Det er god slaktekvalitet på lamma som blir slakta også etter nyttår, seier vår fagsjef for småfe, Finn Avdem.

  • Fôring, stell og økonomi ved ulikt oppdrett av overskotslam

    (Oppdatert 17.03.25) Eit overskotslam er eit lam som ikkje har mor eller ikkje får nok mjølk frå mora til at det får tilfredstillande tilvekst og blir difor teken frå søya og fôra opp på mjølkeerstatning, kraftfôr, grovfôr og beite. For å få økonomi i eit overskotslam-oppdrett, er det viktig at ein alt før lamming har tenkt igjennom korleis ein ynskjer å ta vare på overskotslamma.