Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.
(Oppdatert 13.01.25) 1. november i fjor var årets sauemerkekampanje i gang. Høyeste rabattfrist er gått ut, men bestiller du på nett senest 20. januar, får du 20 % rabatt på øremerker til lam og sau. Finner du ut etter fostertelling at du trenger flere merker, bestiller du bare flere – du får samme rabatt!
(09.01.25) Da er siste lam slakta og avrekna i 2024 i Nortura. I dei siste vekene av 2024, vekene 47-52, vart det slakta 23 000 lam med medel slaktevekt 16,3 kg, medel klasse R-/R (7,4) og medel feittgruppe 2+/2 (5,5), 87 % av desse lamma fekk utbetalt Stjernelamtillegg.
(30.12.24) Lam får en generell økning på kr 3,37 pr kg i avregningspris fra mandag 30. desember, nye vektgrupper gir høyest pris mellom 18,1 kg og 24 kg, det blir høyere trekk i de laveste vektgruppene. Det er nye satser for grunntilskudd for lam, sau, geit og kje. Endringene skyldes økt engrospris, endring i kostnader, biproduktverdi og redusert omsetningsavgift. Se prislisten for alle detaljer.
(20.12.24) Animalia har lagt ut utfyllende informasjon som hele husdyrnæringa står bak.
(18.12.24) Vektgruppene på lam justeres med bakgrunn i ulik verdi for lam med ulik vekt. Det er forskjellige vektkrav for lam som skal brukes til for eksempel pinnekjøtt og lammesteik.
(12.12.24) Landbruk er lidenskap for Nortura-rådgiver og bonde Knut Evensen.
(22.11.24) Det skjer ein del endringar i både prisar og tilskot i samband med årsskiftet. I tillegg blir det nokre engrosprisendringar som skal stimulere til levering av ferske lam til påske og grillsesongen.
(Oppdatert 04.11.24) Fra høsten 2020 ble det nye rutiner for kjøp og utsending av retur-, øko- og slakterimerker. Du bestiller dine returmerker direkte fra merkeprodusenten, og merkene sendes direkte til deg. Bestill samtidig med de vanlige øremerkene så sparer du porto!
(25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.