Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Prognosen per januar 2025

    (15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.

  • 20 % rabatt på øremerker ved bestilling innen 20. januar!

    (Oppdatert 13.01.25) 1. november i fjor var årets sauemerkekampanje i gang. Høyeste rabattfrist er gått ut, men bestiller du på nett senest 20. januar, får du 20 % rabatt på øremerker til lam og sau. Finner du ut etter fostertelling at du trenger flere merker, bestiller du bare flere – du får samme rabatt!

  • Buskerud på Stjerne- og Gourmetlam-toppen

    (09.01.25) Da er siste lam slakta og avrekna i 2024 i Nortura. I dei siste vekene av 2024, vekene 47-52, vart det slakta 23 000 lam med medel slaktevekt 16,3 kg, medel klasse R-/R (7,4) og medel feittgruppe 2+/2 (5,5), 87 % av desse lamma fekk utbetalt Stjernelamtillegg.

  • Siste prisendring og prisprognose småfe

    (30.12.24) Lam får en generell økning på kr 3,37 pr kg i avregningspris fra mandag 30. desember, nye vektgrupper gir høyest pris mellom 18,1 kg og 24 kg, det blir høyere trekk i de laveste vektgruppene. Det er nye satser for grunntilskudd for lam, sau, geit og kje. Endringene skyldes økt engrospris, endring i kostnader, biproduktverdi og redusert omsetningsavgift. Se prislisten for alle detaljer.

  • Nye vektgrupper på lam fra 1/1-2025

    (18.12.24) Vektgruppene på lam justeres med bakgrunn i ulik verdi for lam med ulik vekt. Det er forskjellige vektkrav for lam som skal brukes til for eksempel pinnekjøtt og lammesteik. 

  • Endringar i prisar og tilskot fyrste halvår 2025

    (22.11.24) Det skjer ein del endringar i både prisar og tilskot i samband med årsskiftet. I tillegg blir det nokre engrosprisendringar som skal stimulere til levering av ferske lam til påske og grillsesongen.

  • Bestilling av retur-, øko- og slakterimerker

    (Oppdatert 04.11.24) Fra høsten 2020 ble det nye rutiner for kjøp og utsending av retur-, øko- og slakterimerker. Du bestiller dine returmerker direkte fra merkeprodusenten, og merkene sendes direkte til deg. Bestill samtidig med de vanlige øremerkene så sparer du porto!

  • Oppdaterte brosjyrer på skitne slaktedyr storfe og småfe

    (25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.