Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Eit godt år for marknadssituasjonen for sau og lam

    (20.01.21) – 2020 er historie, og dette har vore eit godt år for marknadssituasjonen på både sau og lam. Nortura-sauebonden har levert lam med flott slaktekvalitet, seier Finn Avdem, fagsjef småfe i Nortura.

  • Slik melder du inn dyr med avvik til slakt

    (15.01.21) Har grisen en liten brokk, eller er kua litt halt. Når du melder inn på Min side, eller per telefon må du melde fra dersom dyret du skal sende til slakt har et avvik som trenger oppfølging på transport.

  • Ny småferådgiver i Midt-Norge

    (05.01.21) I går 4. januar begynte Agnete Lien Aunsmo som rådgiver småfe i tilførselsområde Midt. Agnete går inn som rådgiver etter Stig Runar Størdal som sluttet i fjor høst.

  • Lammesesongen 2020: Viken på Stjernelam-toppen

    (21.12.20) I dei to siste vekene med slakting av lam i Nortura, veke 49 og 50 (30. november t.o.m. 13. desember) slakta Nortura 10 200 lam med medel slaktevekt 16,5 kg, medel klasse R- (7,2) og medel feittgruppe 2/2+ (5,7). 78 % av lamma fekk utbetalt Stjernelam-tillegg, slettes ikkje verst så seint i sesongen.

  • Unngå hygienetrekk!

    Skitne slaktedyr er også ei utfordring for slakteriene. Hele kjøttbransjen innførte derfor i 2006 et hygienetrekk på 120 kr (fra 1.1.24 økes trekket til 150 kr) for dyr som ikke kan klippes reine. Dette er et ergerlig trekk å få.

  • Nortura slakter fremdeles dielam

    (Sist endret 20.04.20) Selv om Nortura avviklet Sommerlam-varestrømmen i fjor på grunn av liten etterspørsel, så slakter vi fremdeles dielam for den som ønsker å slakte overskuddslammene tidlig. Vi har en del kunder med ferskvaredisk som fortsatt kjøper et mindre volum dielam av oss. Slaktinga av disse vil foregå fortløpende.