-
Vekt eller øyemål som styringsparameter i ammekuproduksjonen?
(17.10.12) Kontroll med hold og vekt hos dyr i vekst er viktig for å se om utviklingen hos dyra er i samsvar med planer for innkalvingsalder hos kviger eller utslaktingstidspunkt for okser eller andre ungdyr.
-
Effektivisering i kjøttfeproduksjonen
(06.09.12) Målet er å ha best mulig økonomisk resultat i gårdsdrifta ut i fra gårdens ressurser. Mange middels store besetninger tenker at høye produksjonsresultater krever mye tid og at timelønna ikke vil kompenseres gjennom bedre produksjon. Ofte handler det om å ha gode produksjonsresultater om å ha en effektiv kjøttproduksjon.
-
Ta styring over storfekjøttproduksjonen din
(20.10.09) Skal du tjene penger på storfekjøtt må du legge ned tid, og da er det viktig å sette seg opp en plan etter de ressursene du har på gården din.
-
Søppelbøtte for kyrne eller inntektspotensial på garden?
(20.10.09) Er det penger å hente på driftsstyring og management i okseproduksjonen? Kan du bedre økonomien på garden, ved å legge opp produksjonen etter gardens ressurser? I denne artikkelen skal vi sette fokus på noen områder i oksekjøttproduksjonen som påvirker det økonomiske resultatet fram til slakt.
-
Veiing av storfe - det er lønnsomt
(06.01.09) Solveig og Arne Bjørnholt i Lørenskog startet opp med innkjøpte kalver gjennom etablering av nav i Biffring i 2004. Årlig kjøpes det inn ca 150 oksekalver som fôres frem til slakt og 150 kviger som insemineres/ bedekkes for salg tilbake til Biffringens medlemmer. Vekta har etter hvert blitt et viktig og nyttig verktøy i den daglige drifta på gården.
-
Storfekjøttproduksjon - hva avgjør valget?
(06.01.09) Storfekjøttproduksjon har mange muligheter innenfor valg av driftsopplegg, men gårdens forutsetninger er helt avgjørende for hvilken type produksjon man velger. Et av valgene kan være oksekjøttproduksjon med fremfôring av innkjøpt oksekalv, men hva avgjør hvilket valg man skal ta i forhold til investering, husløsning og størrelse på besetning?
-
Nortura Driftsplan
Skal du starte med kjøttproduksjon eller utvide/endre dagens kjøttproduksjon gjennom større investeringer er det nyttig med en driftsplan. En driftsplan vil gi et bilde av den økonomiske situasjonen på gården de neste 5 årene.
-
Meir og betre kjøt frå mjølkebruket?
(26.04.08) Det er behov for meir produksjon av storfekjøt i Noreg. Prognoser frå Nortura i mars 2008 syner eit underskot på 8 600 tonn for heile året når ein reknar med import.
-
God økonomi med bruksdyrkryssing i mjølkebuskapane
(30.08.07) Bruksdyrkryssing i mjølkebuskapane vil kunne skape større inntekt i kjøtproduksjonen samstundes som det vil auke produksjonen av storfekjøtt.
-
Mer penger fra huden
(30.08.07) I en tid der det med rette blir satt fokus på at det er for mange skitne dyr, er det godt å kunne slå fast at norske storfeprodusenter tjener mer på huden enn noen gang fordi kvaliteten blir stadig bedre. Lav forekomst av skader forårsaket av lus har blitt norske huders nye store fortrinn. Svært lav forekomst av ringorm har det vært lenge, men i forhold til møkk- og sårskader er det fortsatt mye å hente.