Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Styrelederen på besøksrunde

    (31.05.24) Nortura skal bidra til best mulig økonomi for 6 ganske forskjellige produksjoner. Da er det viktig med en tett dialog med avlsorganisasjonene som representerer dyreslagene. Norturas nye styreleder, Johan Narum, er i disse dager rundt på besøk hos alle avlsorganisasjonene.

  • Noen råd i siloslåtten

    (Sist oppdatert 22.05.24) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

  • Dette er PGE for andre halvår av 2024

    (21.05.24) Opp for egg og lam, og uendret for gris og storfe. Tirsdag satte Nortura-styret PGE (Planlagt gjennomsnittlig engrospris) for andre halvår av 2024.

  • Spørsmål og svar om Min side?

    (Oppdatert 20.05.24) Vi har per i dag rundt 80 % av innmeldingene til slakt på Min side. Min side er den viktigste tjenesten vi har til samhandling mellom oss i Nortura og deg som bonde. Derfor er vi like utålmodig som deg til å forbedre og utvikle løsningen, og minimum komme tilbake til tjenester som var tilgjengelig før datainnbruddet. Målet vårt er som kjent lenger enn det!

  • Gilde krydret kebabkjøtt veldig godt mottatt!

    (16.05.24) «Bedre enn Bislett kebab». «Denne må dere aldri slutte å lage». «Beste kebabkjøttet jeg har smakt». Dette er bare noen av tilbakemeldingene fra forbrukere. Gilde krydret kebabkjøtt treffer de moderne og prisbevisste forbrukerne.

  • Økende underskudd av fôringsdyr

    (08.05.24) – Fôringsdyr-markedet er i forandring, siden høsten 2022 har Nortura tilnærma hatt et fôringsdyr-marked i overskudd, områder har hatt mindre perioder med balanse til noe underskudd, nå ser vi en trend der markedet går mot underskudd, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.

  • Her er årets grillnyheter fra Gilde og PRIOR

    (06.05.24) Våren er endelig i anmarsj. Nå kryper gradestokken oppover og grillsesongen kan endelig begynne for fullt. Gilde og PRIOR kommer nå med flere grillnyheter som bærer preg av mye smak og proteinrike produkter.

Arkiv