Med norske lam på Menyen

(02.07.20) Nortura PROFF hjelper kundene i gang igjen.

Nortura PROFF har ansvar for storhusholdningskundene i Nortura.

Da Koronaviruset traff Norge, traff den derfor Nortura PROFF særdeles hardt. Det gikk fra god økning i salget, til bråstopp over natta. For første gang i Norturas historie, ble det permitteringer. Mange i Nortura PROFF fikk derfor mulighet til å jobbe i fabrikk. I Førde fikk salgskonsulent og faglært kokk Tony-André Kleiven, mulighet til å gå inn på linjen og være med på å stykke lam i 6 uker. Han sier det var utrolig gøy å få prøve seg på skjæring. Det var tungt arbeid, men etter 11 år som restaurantkokk, var det oppfriskende å komme tettere på råvarene igjen.

Tony-André Kleiven

Bjørn Bygstad, avdelingsleder i Førde, sier at det var veldig kjekt å ha Tony-André i produksjonen. Han bidro med innsikt fra kokkenes syn på råvarene, samtidig som han fikk innsyn i drift på fabrikk. Tony-André var også aktivt med i produktutvikling.

Fra juni er alle PROFF-medarbeiderne hentet hjem igjen, og de er topp motiverte for å hive seg ut i markedet og jage salg både hos etablerte kunder, og ikke minst hos nye kunder. I trendrapportene som har kommet nå etter koronaviruset, ønsker befolkningen høyere selvforsyningsgrad. At norske varer vil bli enda mer fortrukket enn import, kan derfor bli en varig effekt.  Bærekraft blir enda viktigere, og det er mer fokus på matsvinn. Man har fått øynene opp for hvor usikkert det kan være med tilgang på nok mat.

En annen post-korona-trend, er at nordmenn i større grad ønsker å støtte lokale og norske produsenter – og spisesteder. Fire av ti oppgir i en undersøkelse at årsaken til at de ikke kjøper produkter på nett, er et ønske om å støtte lokale forhandlere. Én av tre handler mer norske produkter enn før, og én av fire handler mer lokalt grunnet koronasituasjonen. Forbrukerne ønsker å hjelpe lokale aktører gjennom krisen ved å ta mer gjennomtenkte valg rundt hvor de vil legge igjen pengene sine1).

Det har aldri vært viktigere å inspirere kundene og være en viktig samarbeidspartner. Det er planlagt sauesanking i Sirdal til høsten som man håper lar seg gjennomføre i tiden vi er inne i. Nortura PROFF skal være på offensiven med "Lam frå Hardanger"-konseptet som har blitt finpusset, i tillegg til ytterligere fokus og inspirasjon til fårikålsesongen.

Nortura PROFF skal hjelpe kundene sine i gang igjen, med norsk lam på menyen!

1. The food people trendhub, 2020, Norske spisefakta, 2020, Kampanje.com, 2020
 

Indisk lammegryte (ca 5 porsjoner)

Indisk lammegryte

1 kg grytekjøtt av lam

1 kg

Olje

1 ss

Hvitløksfedd

4 stk

Løk

1 stk

Finrevet ingefær

1 ss

Salt

1 ts

Garam masala

2 ss

Paprika

1 ts

Tomatpurè

2 ss

Sukker

2 ss

Karri

2 ss

Finhakkede tomater (boks)

2 pk

Kyllingbuljong

2 dl

Kanelstang

2 stk

Kremfløte

2 dl

Koriander

2 never

Ris

 


Slik gjør du:

  1. Varm olje i en stor gryte og brun lammet lett før du tilsetter hakket løk og steker til løken blir myk, ca 4-5 minutter.
  2. Legg i hakket hvitløk, revet ingefær, salt, garam masala, karri og paprika. Bland lett sammen og rør inn tomatpure og sukker, så tilsetter du hakkede tomater, kyllingbuljong og kanelstenger. La det småputre i 50-60 minutter (gjerne lenger hvis du har mulighet.)
  3. Rett før servering tar du ut kanelstengene, tilsetter fløte og lar det bli gjennomvarmt. Server med ris og strø over koriander.

Nortura Medlemssenter: 
Postboks 70, 2360 Rudshøgda
Telefon: 95 51 84 00 (ikke sms)   Faks: 73 56 49 01
Kontakt oss
Personvern
Webredaktør: Svein Bjarne Sommernes