Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Første påvisning av blåtunge i sesongen 2025

    (07.08.25) Fredag 1.august ble det påvist blåtungevirus i blodprøve tatt av ei melkeku i Sandefjord. Dette er første påvisning av blåtungevirus i sesongen 2025. Prøven var tatt på grunn av livdyrsalg og i henhold til husdyrnæringa sine krav til flytting av livdyr internt i tiltakssone for blåtunge. Dette er krav som er strengere enn Mattilsynets forskriftskrav.

  • Differensiert sats på nødslakt storfe fra 15. august

    (01.08.25) Nortura har lang tradisjon med å ha et tilbud om nødslakting som en del av vår service overfor medlemmene. Hovedbegrunnelsen for en nødslakteordning er det dyrevelferdsmessige. Fra 15. august vil Nortura differensiere sats for nødslaktetrekk ut fra leveranselojalitet.

  • Livdyrnytt fra Nortura per juli

    (11.07.25) God sommer! At bønder reise på ferie har ikke alltid vært normalt. Heldigvis kan vi nå sjå at et økende antall tar seg fri, pakke i bil, bobil, båt, motorsykkel, sykkel, og kjem seg vekk fra gardstunet noen dager.

  • Nortura lanserer slaktevektprediksjon for storfe

    (Oppdatert 13.08.25) Når er det mest lønnsomt å sende storfe til slakt? Nå får du svaret – direkte på Min Side. På grunn av en teknisk feil er slaktevektprediksjon tatt ned en kort periode, vi håper feilen kan ordnes raskt!

  • Prisløype for storfe 2. halvår 2025

    (24.06.25) Nortura setter prisen på storfekjøtt med mål om å best mulig dekke etterspørselen for ferskt storfekjøtt 2. halvår 2025. Målet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum når nivået for planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE), og at markedet har tilstrekkelig med ferskt storfekjøtt.

  • Fôringsdyr sommer/høst 2025

    (20.06.25) – Formidling av fôringsdyr var utfordrende i 2022 og 2023 på grunn av ubalanse i markedet. Året 2024 ble mer normalt, men også da er vi avhengige av fleksibiliteten dere produsenter viser. Nå i 2025 ser vi positive tegn til at også dette året kan bli bedre balansert, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.

  • Noen råd i siloslåtten

    (Sist oppdatert 11.06.25) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

  • Husdyrtreff 2025: Tomb-elever best på storfekjøttproduksjon

    (28.05.25) Husdyrtreffvinnerne på storfekjøttproduksjon heter Jørn Lende og Benjamin Trygve Øgreid-Øie. Disse elevene leverte en meget godt gjennomarbeidet oppgave hvor de har tenkt selv. Ingen tvil om at det er lagt ned mye arbeid i denne oppgaven og at det er mye kunnskap hos disse to elevene.