Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Bor det 5 millioner kjøtthuer i dette landet?

    (06.02.24) Gilde er ute med ny, offensiv reklamekampanje om kjøttets plass i et sunt kosthold. Gjennom printannonser og 30 sek podcast- og radiospotter, adresseres kostholdsdebatten – med både alvor og glimt i øyet.

  • Medlemsbutikker i Nortura

    (Sist endret 31.01.24) Vi har i Nortura et tilbud til medlemmer med medlemsbutikker i Målselv, Harstad, Bjerka, Malvik, Vestnes, Førde, Sogndal, Forus, Egersund, Sandeid, Voss, Bergen, Kristiansand, Rudshøgda, Otta, Gol, Tønsberg, Sarpsborg, Tynset, Elverum og Hærland. Butikken "Bondens utsalg" i Steinkjer er åpen for alle!

  • Ringorm er påvist på storfebesetninger i Trøndelag

    (Oppdatert 29.01.24) Nå har det blitt et tydeligere bilde av smittesituasjonen på ringorm i Trøndelag, og den mest akutte fasen er på hell. Næringen mener det nå er tid for å vurdere oppstart av forsiktig livdyromsetning, justere soneinndelinger og smittebegrensende tiltak. Endringer av soner og tiltak gjelder fra 23. januar.

  • Livdyrmarkedet per januar 2024

    (26.01.24) Balanse på fôringsdyr, økende underskudd avlsdyr melk. – Ikke uventa gir fokus på å øke melkeproduksjon et underskudd av drektige og lakterende kvige/ku i hele landet, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.

  • Filmen SAU kaster lys over norsk matproduksjon

    (24.01.24) I en tid der autentiske historier og en dypere forståelse for landbrukets virkelighet er viktigere enn noensinne trekker vi oppmerksomheten mot dokumentarfilmen Sau som har kinopremiere den 26. januar. I filmen møter du Norturabonden Rakel Nystabakk fra Sørfold i Nordland som har overtatt familiegården.

  • Husk brøyting og strøing for å gi gode kjøreforhold for dyrebilen

    (23.01.24) Over store deler av landet er det nå snø- og isveier, det er svært utfordrende forhold enkelte steder. Selv om de fleste er flinke til å sørge for gode og trygge veiforhold minner vi om at alle har et ansvar for at dyrebilen- eller eggbilen kommer trygt fram. Vurderer sjåførene sikkerheten for dårlig må de rett og slett snu.