Slakting av sau før og etter lammesesongen

(05.08.24) Prisprognosen på sau skal stimulere til slakting før og etter den mest hektiske slaktesesongen for lam. I disse ukene er det fremdeles sesongarbeidskraft på slakte- og skjærelinjene og kapasiteten til å ta hånd om sauen er god. Fra mandag 29. juli ble effektivitetstillegg på sau med kr 3,00 pr kg innført.

Sau og lam i fjellet. Foto: Grethe Ringdal, Nortura

Sau blir mest brukt til produksjon av spekemat og beinfritt fårekjøtt som det går jevnt av hele året. I slaktesesongen er det derfor mest viktig at slakting, skjæring og lager­legging av stykningsdeler av sau foregår på en mest mulig kostnadseffektiv måte. Det er likevel gjort en endring fra fjoråret.

Uke 36 (2. - 8. september) er tatt med i den første «høypris»-perioden. Den som har mulighet til sanking før første leveranse i uke 36, kan derfor få levert en del av slaktesauen til høy pris, sammen med første pulje med slaktelam denne uken.

Figuren viser prisprognosen for sau klasse R i 2024 sammenlignet med fjoråret.
Figuren viser prisprognosen for sau klasse R i 2024 sammenlignet med fjoråret.

Dette er utdrag fra sesonginformasjon.