Verdens eggdag på Norges mest unike egg-anlegg

(21.10.22) Norturas anlegg på Revetal er Norturas eneste spesialanlegget for egg og mottar om lag 130 millioner egg hvert år. Anlegget jobber kun med videreforedling av egg som enten er for store eller små til å få plass i de vanlige egg-pakkene.

Verdens eggdag på Nortura Revetal

Her blir de istedenfor ingredienser til andre type varer, som majoneser, dressinger, gratenger, iskrem, bakverk og ferdige tørrmikser – som vaffelmiks. Konsernsjef Anne Marit Panengstuen og styreleder Trine Hasvang Vaag var invitert av ansatte til å være med på en omvisning for å markere Verdens Eggdag 14. oktober, nettopp for å vise de unike mulighetene som ligger i ivaretagelse av råstoff og restråstoff.

Det er veldig hyggelig at Anne Marit og Trine tar turen til Nortura Revetal for å bli bedre kjent med oss. Det er fint å vise frem fabrikken, de ansatte og hva vi driver med her, sier fabrikksjef Atle Christensen.

Revetal-anlegget har 42 ansatte, med ansatte både i produksjonen, logistikk, laboratoriet, teknisk og renhold.  

Nortura Revetal er først og fremst en foredlingsfabrikk som produserer mat til hoteller, restauranter, kantiner, storkjøkken, bensinstasjoner og dagligvare. I tillegg er vi store leverandører av eggprodukter til industrikunder. Vi eksporterer også eggprodukter til ulike land i Europa. Vi tenker aldri at vi har ukurante egg hos oss. Eggene som kommer til oss passer ikke alltid inn i Priors eggkartonger, men de er vår viktigste råvare inn i det å produsere førsteklasses eggprodukter, sier Atle.

Egg i ulike størrelser brukes til ulike eggprodukter

I tillegg håndterer fabrikken eggene som er til overs når vi er i en overskuddssituasjon på markedet, og bidrar til ivaretagelse av maten gjennom langtidslagring.

 

Verdens eggdag

Verdens eggdag feires årlig den andre fredagen i oktober. Men hvorfor det store styret rundt egget, og hvordan kom denne dagen egentlig til livs?

Se mer om "World Egg Day"

Relatert informasjon