Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Ny konsernstruktur i Nortura

    (09.04.25) Nortura deles i tre divisjoner med hele og uavbrutte verdikjeder. – Et sentralt virkemiddel for å nå de forretningsmessige målene våre, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.

  • Styreleders tale til årsmøtet

    (09.04.25) Styreleder Johan Narum trakk paralleller mellom arbeidet som bonde og arbeidet som nå gjøres i Nortura. - Vi er praktiske. Vi søker løsninger og vi gjør justeringer - før det koster oss for mye, sa Narum i sin tale til årsmøtet.

  • PRIOR i gang med sakterevoksende kylling

    (08.04.25) Nortura og PRIOR har startet omleggingen til en kylling som vokser saktere - nå kommer de første volumene i butikk. Den nye kyllingen skiller seg fra andre sakterevoksende kyllinger, ved at også begge foreldredyrene er sakterevoksende.

  • Storsatsing på Otta

    (07.04.25) Nortura og Norsk Frysetørking får med EnergonX på laget i Rondane Produksjon. Målet er å bli Norges ledende aktør innen frysetørkede produkter.

  • Fôring, stell og økonomi ved ulikt oppdrett av overskotslam

    (Oppdatert 17.03.25) Eit overskotslam er eit lam som ikkje har mor eller ikkje får nok mjølk frå mora til at det får tilfredstillande tilvekst og blir difor teken frå søya og fôra opp på mjølkeerstatning, kraftfôr, grovfôr og beite. For å få økonomi i eit overskotslam-oppdrett, er det viktig at ein alt før lamming har tenkt igjennom korleis ein ynskjer å ta vare på overskotslamma.

  • Nytt på Min Side storfe

    (26.03.25) Nå kommer det noen nye muligheter, og en helt ny meny på Min Side storfe. Charlotte Mikkelsen fra Nortura Medlemssenter guider deg her gjennom de nye mulighetene i 3 filmer.

  • Halvor Neser er årets ammekuprodusent!

    (26.03.25) Halvor Andreas Neser fra Flisa, Innlandet, er kåret til årets ammekuprodusent. Prisen ble delt under TYR sitt 50-års jubileum som ble markert på Hamar fredag 21. mars, kjøttprisene Biff Natur og Biff Maxx ble delt ut samme kveld. Vi vil også benytte anledningen til å gratulere TYR med jubileet!