Nyheter - Alle nyheter
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
(23.05.22) Konsernstyret i Nortura har i dag fastsatt Planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE) for storfe, gris, lam og egg for 2. halvår 2022 innenfor volummodellen.
(20.05.22) Nortura har på et dialogmøte i dag lagt fram sin første bærekraftrapport – «Matforsyning for fremtiden» for året 2021. Rapporten skal være et årlig vitnemål for hvordan Nortura leverer på sine målsettinger.
(16.05.22) Nortura hanket inn hele 18 medaljer og to norgesmestertitler da bransjens beste grill- og spekematprodukter ble kåret torsdag kveld sist uke. Med det setter bondens selskap ny personlig rekord for antall medaljer under Norgesmesterskapet.
(11.05.22) Den oppdaterte prognosen viser et stort og økende overskudd av egg på grunn av svakere salg enn forventet. For kjøtt forventes det god markedsbalanse og det er relativt små endringer fra siste prognose. Grensehandel og reiseaktivitet har tatt seg opp. I prognosen for salget er det lagt inn anslag fra UDI på ukrainske flyktninger til Norge.
(05.05.22) Når gradestokken stiger til rundt 20 grader er tiden inne for lettvint grillmat i kombinasjon med andre utendørsaktiviteter. Årets grill- og sommersortiment fra Gilde og Prior bærer preg av mye smak og proteinrike produkter.
(03.05.22) Etterspørsel av kortreist mat og lokal matproduksjon øker, og med verdens nest lengste kystlinje kan tare spille en viktig rolle i Norges selvforsyning. Et forskningsprosjekt der norsk storfe spiser tare kan gi store gevinster for miljøet, dyrene og for oss.
(03.05.22) Gilde Grilla blir Norges første pålegg som er grillet over åpen flamme.
(22.04.22) Gildes største pølselansering i 2022, Pølsemakerens Beste, har fått ny emballasje, og pakkes nå på et resirkulerbart pappbrett som gir en plastbesparelse på 65 prosent. Pappbrettet er satt sammen av 85 prosent papp og 15 prosent plast, og er spesielt produsert med tanke på miljøet.
(21.04.22) I 2021 økte Nortura volumet av Nøkkelhullsprodukter fra 18% til 19,3%. Dette er et resultat av en større satsning på sunnere produkter, der fjorårets lansering av serien Gilde lyst kjøtt var en viktig bidragsyter. Innen 2030 skal 50% av Norturas salgsvolum for egne merkevarer være Nøkkelhullsmerket.
(11.04.22) Endelig er påsken her, og det betyr tid med venner og familie. Uansett hva du skal i påsken, synes vi du skal unne deg litt ekstra god påskemat.