Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Innmeldingsfrister slakt og livdyr

    (Oppdatert 25.03.24) Innmeldingsfrister for Nortura SA for slakt og livdyr. Meld inn til direkte på Min side, eller ved å kontakte Nortura Medlemssenter på telefon 955 18 400.

  • Norfersk vant Plastløfteprisen 2024 for økt bruk av resirkulert plast

    (21.03.24) «Årets vinnere viser at det er mulig å bruke resirkulert plast i matvareemballasje. I tillegg demonstrerer de viktigheten av å kontinuerlig lete etter de beste emballasjeløsningene.» Slik lyder uttalelsen fra juryen etter at gårsdagens Plastløftepriser ble delt ut. Norfersk vant prisen i sin kategori, mens Gilde og PRIOR var begge nominert i kategorien «Design for gjenvinning».

  • Orientering om eggsituasjonen

    (19.03.24) De siste ukene har det vært mye omtale av eggmangel og markedsregulering i media. Sist som følge av at Nortura møtte Den Stolte Hane i Oslo Tingrett fredag 15. mars. Her følger en kort orientering om situasjonen.

  • Veileder transportdyktighet

    (Sist endret 18.03.24) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.

  • Tid for kje

    (14.03.24) I uke 12 (18. - 24. mars) og uke 18 (29. april - 5. mai) har Nortura salgskampanje på Stjernekje i samarbeid med Jacobs, enkelte Meny-butikker og Coop MEGA.