Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Omsetningsavgift 2024

    (14.12.23, oppdatert per 27.06.24) Omsetningsrådet vedtok 8. desember 2023 forslag til satser for omsetningsavgift i 2024. Nye satser for 2. halvår 2024 som er foreslått er nå vedtatt i Omsetningsrådet.

  • Ingen bedring i spotmarkedet på smågris

    (24.06.24) Overskudd preger spotmarkedet på smågris. De største utfordringene finner vi på sørvestlandet. Fagsjef livdyr, Odd Finnesand, ber kjøpere ta en ekstra vurdering.

  • Prognose 2024 per juni: Mindre overskudd av storfe i høst – økt salg av gris

    (19.06.24) Lavere bedekningstall i smågrisproduksjonen gir nedgang i tilførslene i 2. halvår 2024 og også inn i 2025. Prisen på gris fra reguleringslager er satt ytterligere ned for å bidra til økt salg. Det er som forventet fortsatt relativt lave slaktevekter på gris og okse. For egg er det behov for økt produksjon.

  • Omsetningsvekst for Nortura i første tertial

    (19.06.24) Nortura øker omsetningen med fire prosent til 9,9 milliarder kroner i årets første tertial. Økte kostnader trekker EBITDA-resultatet til 116,8 millioner kroner, 27 millioner kroner bak fjoråret.

  • Nye løsninger i Min side for fjørfeprodusentene

    (14.06.24) Dette året har det vært stor utvikling av nye rapporter som verktøy i Fjørfekjøttkontrollen for slaktekylling og Eggkontrollen, og det er i tillegg startet en utvikling for en helt ny digital løsning for produsenter av oppal og rugeegg av slaktekyllingrase i Min side.

  • Norturas nye styreleder:

    (05.06.2024) – Vi må se på Nortura som en forlengelse av gårdene våre og agere som de industrieierne vi er. Uten et sterkt Nortura er investeringen på hjemmebane ikke noe verdt, sier styreleder Johan Narum.

  • Streiken avverget i Mattilsynet

    (Oppdatert 03.06.24) Myndighetene iverksetter tvungen lønnsnemd for akademikerne. Den varslede streiken for Mattilsynets ansatte i kjøttkontrollen på Hærland og Malvik avverges.

  • Styrelederen på besøksrunde

    (31.05.24) Nortura skal bidra til best mulig økonomi for 6 ganske forskjellige produksjoner. Da er det viktig med en tett dialog med avlsorganisasjonene som representerer dyreslagene. Norturas nye styreleder, Johan Narum, er i disse dager rundt på besøk hos alle avlsorganisasjonene.