Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Statsministeren besøkte Bioco-anlegget

    (22.03.22) Rester fra norsk kyllingproduksjon kan bli en ny og viktig kilde til norsk protein, med stor næringsverdi for dyr og mennesker. Statsminister Jonas Gahr Støre fikk tirsdag omvisning på Bioco-anlegget, som kan bli et viktig mønsterbruk for norsk matindustri.

  • Nortura og Ytterøykylling sammen om nytt slakteri i Trøndelag

    (16.03.22) Nortura og Ytterøykylling har inngått en intensjonsavtale om å etablere et nytt moderne slakteri for kylling på Røra i Trøndelag. Slakteriet vil øke konkurransekraften for begge selskaper gjennom kortere transporttid, økt effektivitet og reduserte slaktekostnader.

  • Topplinjevekst og stabil EBITDA-utvikling – utbetaler 100 mnok til eierne i utbytte

    (10.03.22) Nortura-konsernets omsetning vokser med 1,9 milliarder kroner (7,7 prosent) og endte på 26,6 milliarder kroner i 2021. Konsernstyret foreslår å utbetale 96 millioner kroner i utbytte og renter til eierne gjennom medlemskapital-ordningen. Nortura har i tillegg økt utbetaling av tilleggsytelser til eierne med 70 millioner kroner i 2021.

  • Dyretransport med Håvard Etnestad

    (07.03.22) I serien "Menneskene på veien" på nettstedet tungt.no presenteres denne gangen vår dyrebilsjåfør Håvard Etnestad fra Reinsvoll i Vestre Toten.

  • Jordbruksoppgjøret 2022 - Norturas innspill

    (04.03.22) Nortura mener at årets jordbruksoppgjør må legge til rette for at forskjellen mellom bondeinntekt og alminnelig lønnsinntekt i samfunnet reduseres betydelig på kort sikt og tettes på lengre sikt. Økt og mer forutsigbar inntekt er avgjørende for å styrke næringen og derigjennom oppnå Stortingets landbrukspolitiske målsettinger. Samtidig må husdyrproduksjonene tilpasses endringer i produksjonskrav og forbrukertrender. Styrket importvern og nye virkemidler for å balansere markedet er en forutsetning for å lykke med å heve bondens inntekt.