Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Skal transportere mat med elektrisk transport

    (29.09.23) Nortura setter høsten 2023 nye elektriske lastebiler i transport mellom anleggene på Malvik, Rudshøgda og Tønsberg. Sammen med det norske transportkonsernet Litra AS tar selskapet i bruk verdens to første lastebiler med en batterikapasitet på 1000 kWh.

  • Viktig melding fra norske slakterier

    (14.06.23) Rett rapportering av MKI (matkjedeinformasjon) er viktig for deg og for maten du produserer. En samlet bransje og Mattilsynet ser at ikke alle følger kravene. Det kan få følger for mattrygghet og dyrevelferd.

  • Valgkomiteen foreslår gjenvalg på styret

    (19.09.23) Det er fremsatt krav om ekstraordinært Årsmøte i Nortura, med valg av styre som eneste sak. I den forbindelse fikk valgkomiteen den 5. september i oppdrag fra ordfører om å komme med en innstilling til det ekstraordinære årsmøtet. Årsmøtet er berammet til 3. oktober.

  • Norsk lam fra Gilde

    (18.09.23) Nå kommer fokuset på lam i butikkene, og på gilde.no finner du oppskrifter med norsk lam fra Gilde. Torsdag 28. september er det fårikålens dag, for å feire Norges nasjonalrett!

  • Misvisende avisartikkel om lånekravet fra bankene

    (07.09.23) Nationen presenterte 6. september en nyhetssak som gir inntrykk av at Nortura har kommet i brudd med bankenes krav til finansielle nøkkeltall, dette er misvisende om Norturas reelle finansielle situasjon.

  • Utfordringer med forurensede beitearealer, fôrhøsting og skadde rundballer etter flom

    (31.08.23) Her er informasjon om forskjellige fôr-relaterte utfordringer i kjølvannet av ekstremværet «Hans». I tillegg til forurensing av fôret, fører flommen også til redusert mengde grovfôr og redusert kvalitet på fôret flere steder. Artikkelen er skrevet av Animalia i samarbeid med Veterinærinstituttet og med bidrag fra Nortura, TINE og Felleskjøpet.