Dette er årets første produktnyheter fra Nortura

(Oppdatert 12.03.21) Frysetørket turmat, nye type ferdigretter og fem nye pålegg er noe av det som nå er på vei ut i butikkene.

Nortura lanserer hele 23 nye produkter fra Gilde og Prior til årets første lanseringsvindu.

– Med tiden vi står i er det kanskje ekstra kjærkomment at butikkhyllene i disse dager fylles opp med nyheter. Vi har utviklet produkter til alle de som trenger variasjon på hjemmekontor-lunsjen, og til de som ønsker enkle middager etter et år med mye tid brukt på eget kjøkken. Det blir også en rekke produktnyheter tilpasset familielivet og ikke minst til alle som er glade i tur og friluftsliv, sier Merkevaredirektør i Nortura, Nina Rishovd Stavenæs.

Blant de mange nyhetene, lanseres to helt nye produktkonsepter i dagligvarehandelen; frysetørket turmat og «one pot»-middagsløsninger.

– Det er utrolig stas å lansere de første produktene i vår nye turmatsatsning fra Gilde. Interessen for friluftsliv har hatt en enorm vekst, og nå blir det endelig mulig å kjøpe frysetørket turmat i dagligvarebutikkene, sier Rishovd Stavenæs.

Gilde Turmat produseres på Otta, midt blant noen av landets flotteste turområder. Frysetørking er en prosess som gjør at maten bevarer sin form og struktur nokså uforandret, og beholder mer av sin opprinnelige smak og aroma enn vanlige tørkede produkter.

– Gilde Turmat Lapskaus er allerede på vei ut i butikkene, mens Pasta Bolognese kommer om noen uker. Vi har også planer om å lansere flere retter, sier Rishovd Stavenæs.

Produktserien Gilde One pot, er også et nytt tilbud i dagligvarehandelen. Dette er en type middagsløsning som tidligere kun har vært tilgjengelig gjennom matkasse-tjenester.

– Vi vet at mange ønsker seg ferdigmat laget av råvarer med høy kvalitet, men at man samtidig kan gjøre deler av tilberedningen selv. Da er Gilde One pot perfekt. Produktene består av ferske, ferdigoppkuttede ingredienser som tilberedes i en og samme gryte. Det gir minimalt med oppvask og også mindre matsvinn, ettersom man ikke sitter igjen med rester fra de ulike ingrediensene, sier Rishovd Stavenæs.

Kilde: Forbrukerundersøkelse Måltidsløsninger, IPSOS februar 2020

Les om alle produktnyhetene fra Nortura her:

Gilde Turmat

Gilde Turmat er en helt ny serie med frysetørket turmat. De første produktene som lanseres er Gilde Turmat Lapskaus og Pasta Bolognese. Gilde Turmat passer for alt fra småbarnsfamilien på søndagstur til fjellklatreren, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i.

Gilde Turmat Lapskaus Gilde Turmat Pasta Bolognese

Gilde Turmat kan du finne i alle Coop sine butikker, Norgesgruppen kan også ta inn til sine butikker.

Gilde One pot

Gilde One pot er et nytt og praktisk middagskonsept. Produktene inneholder ferskt kjøtt, grønnsaker, pasta eller nudler og saus. Alt er ferdig kuttet opp og tilberedes enkelt i en og samme gryte. Med det får man et raskt, men så godt som hjemmelaget, måltid. Nyhetene som nå lanseres er Gilde One pot Thai red curry, Pasta Toscana og Koreansk wok.

Gilde One pot Thai red curry Gilde One pot Pasta Toscana Gilde One pot Koreansk wok

Gilde One pot kan du finne i Coop og Rema sine butikker. Utvalget kan variere etter størrelse på butikken, f.eks. Coop Extra vil ha alle varianter.


Gilde Fiks ferdig

Når man ikke ønsker eller har mulighet til å bruke tid på å lage mat, er nye Gilde Fiks ferdig Chili con carne perfekt. Dette er en ferdig middag eller lunsj for en person, som kun trenger oppvarming. Produktet kommer i Norturas nye og klimasmarte kartong for langtidsholdbare produkter, og kan dermed ligge klart i tørrvareskapet til en dag man trenger et raskt og enkelt måltid. Produktet er nøkkelhullsmerket.

Gilde Fiks ferdig Chili con carne

Gilde Fiks ferdig Chili con carne vil du finne i Norgesgruppen's Kiwi, Spar/Eurospar og Meny. Også Joker og Bunnpris kan ta inn produktet.

Gilde Lyst kjøtt

Gilde Lyst kjøtt er en helt ny produktserie bestående av magre og proteinrike svineprodukter. Alle produktene er nøkkelhullsmerket, renskåret og raske å tilberede. Med et utvalg av naturelle og spennende smaker, passer produktene perfekt til både hverdag og helg. Produktene som nå lanseres er Gilde Lyst kjøtt Strimler, Strimler asiatisk krydret, Indrefilet, Indrefilet smaksrik paprika, Ytrefilet og Ytrefilet tomat og urter.

Gilde Lyst kjøtt Strimler Gilde Lyst kjøtt Strimler   asiatisk krydret  Gilde Lyst kjøtt Strimler Indrefilet

Gilde Lyst kjøtt kan du finne i alle kjeder, det er noe ulik listing i butikkene etter størrelse og produkt (frivillig listing - dvs at butikken kan velge om de vil ta inn eller ikke).


Gilde XL grillpølse

Endelig blir våre populære bensinstasjonspølser til salgs i dagligvarebutikkene. Dette er ekstra store og saftige pølser med masse smak. Grillpølsene kommer i to smaker; Gilde XL grillpølse og Gilde XL Ost og Chili grillpølse. Ostepølsen er allerede premiert med NM Gull.

Gilde XL grillpølse Gilde XL Ost og Chili grillpølse

Gilde XL grillpølse og Gilde XL Ost og Chili grillpølse kan du finne i alle kjeder, unntak er de minste Coop-butikkene (Prix, Marked og Matkroken).


Gilde Santalona

Nå får en av landets mest populære salamier, Gilde Siliana salami, følge av den spanskinspirerte nyheten Gilde Santalona salami. Salamien er ikke for sterk og passer til både brødskiven, pizza og tapas.

Gilde Santalona salami

Gilde Santalona salami kan du finne i alle kjeder, unntak er de minste Coop-butikkene.

Gilde Familiens salami mini

For barnefamilien lanserer Nortura et nytt produkt i Gildes Familens-serie; Gilde Familiens salami mini. Dette er små og milde salamiskiver, med lavere saltinnhold enn lignende produkter – et perfekt alternativ til matpakken.

Gilde Familiens salami mini

Gilde Familiens salami mini er listet i Norgesgruppen og Coop.

Gilde Ekte røkt skinke

Nyheten Gilde Ekte røkt skinke er røkt på ekte bøkeflis, og som folkefavoritten Gilde Kokt skinke, er denne også laget av hele muskler fra skinken på grisen. Produktet er nøkkelhullsmerket.

Gilde Ekte røkt skinke

Gilde Ovnsbakt grov dansk leverpostei

Mange har fått øynene opp for dansk leverpostei de siste årene, og nå lanseres endelig Gilde Ovnsbakt grov dansk leverpostei. Posteien er laget etter tradisjonell dansk oppskrift, men selvfølgelig med råvarer fra den norske bonden.

Gilde Ovnsbakt grov dansk leverpostei

Gilde Ovnsbakt grov dansk leverpostei finner du i Coop Obs, Mega og Extra.

Gilde Ovnsbakt leverpostei med sopp og pepper

En annen leverpostei-nyhet er Gilde Ovnsbakt leverpostei med sopp og pepper. Leverposteien har små biter av champignon og er krydret med svart pepper – en ordentlig smakfull nyhet.

Gilde Ovnsbakt leverpostei med sopp og pepper

Gilde Ovnsbakt leverpostei med sopp og pepper finner du i Coop Obs, Mega og Extra.

Gilde Ternet kjøttpølse

Nyheten Gilde Ternet kjøttpølse er et praktisk valg når man ikke har behov for en hel pølsepakke, eller om man har dårlig tid og ønsker ferdig oppkuttede pølser. De ternete pølsebitene kan for eksempel brukes i pastaretter, omelett eller pytt i panne.

Gilde Ternet kjøttpølse

Gilde Ternet bacon av bog

Veldig mange bruker bacon som topping på alt fra fisk til pannekaker. Om man ønsker et magrere alternativ er nyheten Gilde Ternet bacon av bog perfekt. Produktet er laget av bog i stedet for sideflesk og har derfor 40 prosent mindre fett enn vanlig bacon.

Gilde Ternet bacon av bog

Gilde Skikkelige kjøttboller

Gilde Skikkelige kjøttboller er et nytt tilskudd i Gildes Skikkelige-serie. Produktserien består også av karbonader og kjøttkaker, og er laget av kun naturlige råvarer. Produktene har sprø stekeskorpe og er et smakfullt alternativ til raske hverdagsmiddager. Gilde Skikkelige-serien får nå et nytt design og en mer klimasmart emballasje, hvor 50 prosent av plasten er laget av resirkulerte plastflasker.

Gilde Skikkelige kjøttboller

Gilde Skikkelige-serien kan finnes i Rema og Coop.

Prior Hønsegården brune egg

Nortura lanserer for første gang brune egg fra Prior under konseptnavnet Hønsegården. Eggene kommer fra to utvalgte gårder og hønene har tilgang naturlig dagslys igjennom vinduer og veranda. Hønene har også tilgang til sysselsetting igjennom grovkorn, skjærsand, hakkesten og leker. Eggene er brune, rett og slett fordi de kommer fra brune høner, og hønene er av rasen Hybrid Lohmann Brown Classic og ISA Brown.

Prior Hønsegården brune egg

Prior Hønsegården brune egg finnes i Spar/Eurospar og Meny.

Mange av nyhetene er på «frivillig listing», det vil si at butikkene selv velger om de vil ta de inn eller ikke. Ved å etterspørre i din butikk kan du påvirke utvalget. Her ser du litt mer om hver av produktnyhetene.