Nyhetsartikler - arkiv 2022
For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no
For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no
(31.05.22) Det var flere oppgaver som lå ganske tett i toppsjiktet, men det ble til slutt Mari Brevad Lien, Jens Erik Volden, Sivert Husom og Petter Godtland Røe fra Storsteigen videregående skole som stakk av med seieren og ble årets lansvinnere på melkeproduksjon.
(31.05.22) Anthony Strømstad Vassbø og Tollef Øksnevad fra Øksnevad videregående skole på Kleppe i Rogaland leverte årets beste oppgavesvar på sau og ble årets Husdyrtreffvinner på sau.
(30.05.22) Konsernstyret i Nortura fastsatte 23. mai planlagt gjennomsnittlig engrospris for gris, lam og egg for 2. halvår 2022. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene. Merk at dette er engrospriser, og avregningsprisene *) ikke vil være de samme. Oppdateringer på engrospriser for gris, storfe og lam per 13. september - se under hvert dyreslag.
(23.05.22) Konsernstyret i Nortura har i dag fastsatt Planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE) for storfe, gris, lam og egg for 2. halvår 2022 innenfor volummodellen.
(20.05.22) Nortura har på et dialogmøte i dag lagt fram sin første bærekraftrapport – «Matforsyning for fremtiden» for året 2021. Rapporten skal være et årlig vitnemål for hvordan Nortura leverer på sine målsettinger.
(18.05.22) Hittil i år til og med 8. mai har Nortura slakta vel 28 000 lam med medel slaktevekt 19,2 kg, medel klasse R-/R (7,3) og medel feittgruppe 2/2+ (5,4). Dette er omtrent like stor slakting som i 2021.
(16.05.22) Nortura hanket inn hele 18 medaljer og to norgesmestertitler da bransjens beste grill- og spekematprodukter ble kåret torsdag kveld sist uke. Med det setter bondens selskap ny personlig rekord for antall medaljer under Norgesmesterskapet.
(11.05.22) Den oppdaterte prognosen viser et stort og økende overskudd av egg på grunn av svakere salg enn forventet. For kjøtt forventes det god markedsbalanse og det er relativt små endringer fra siste prognose. Grensehandel og reiseaktivitet har tatt seg opp. I prognosen for salget er det lagt inn anslag fra UDI på ukrainske flyktninger til Norge.
(05.05.22) Når gradestokken stiger til rundt 20 grader er tiden inne for lettvint grillmat i kombinasjon med andre utendørsaktiviteter. Årets grill- og sommersortiment fra Gilde og Prior bærer preg av mye smak og proteinrike produkter.
(03.05.22) Etterspørsel av kortreist mat og lokal matproduksjon øker, og med verdens nest lengste kystlinje kan tare spille en viktig rolle i Norges selvforsyning. Et forskningsprosjekt der norsk storfe spiser tare kan gi store gevinster for miljøet, dyrene og for oss.