Nå signerer du kjøreseddelen på nettbrett

(Oppdatert 11.06.21) Overgangen fra manuelle til digitale kjøresedler fullføres, og Nortura utstyrer alle biler som brukes til inntransport av slakt med nettbrett for digital signering av kjøreseddel.

Region Nord var først ut som pilot, så Vest og Agro. Fra 14. juni rulles dette ut i resten av landet som er anleggene på Øst/Innlandet (Rudshøgda, Tønsberg, Gol) og Midt (Malvik, Steinkjer). Du signerer da kjøreseddelen fra dyrebilsjåføren på nettbrett. Din gjenpart finner du på Min side.

Kjøreseddelen er kvitteringa for dyra som hentes av dyrebilen, og frem til nå har både signering og eventuelle rettelser vært gjort manuelt. Målet er å erstatte 135.000 kjøresedler, tilsvarende omtrent 140 kilometer papir i året, og vesentlig forbedre logistikken rundt dagens papirhåndtering.

Dyrebilsjåføren med papirkjøreseddler
Kjøreseddel på papir er snart historie i Nortura

Foreløpig er det kun kjøresedlene som digitaliseres. Retur og nisje vil inntil videre foregå med penn og papir.

 

Spørsmål og svar om digitale kjøresedler


Må jeg ha eget nettbrett?

Neida, du signerer på nettbrettet som dyrebilsjåføren har med seg i bilen sin.

Må jeg ha en app eller godkjenne med bankID?

Neida, du skriver navnet ditt med fingeren på nettbrettet, slik som du signerer hos posten når du mottar en pakke. (Faktisk signering er avhengig av korona-situasjon.)

Hvor finner jeg min kvittering, slik at jeg kan sjekke opp mot avregning?

Kjøreseddel/kvittering ligger inne på Min side, like ved faktura og avregning.

Jeg har ikke epost og er ikke så stødig på internett, hvor får jeg kjøreseddelen?

Da ringer du til medlemssenteret på telefon 955 18 400.

Må jeg ha kjøreseddelen til regnskapet?

Neida. Dette er en kvittering på dyra du har levert. Det er avregning og faktura som du må ha til regnskapet ditt.

Blir det slutt på alt papir i forbindelse med levering av dyr?

Målet er at Nortura etter hvert skal fase ut papir i forbindelse med inntransport av slaktedyr. Først ut er kjøresedler på papir, da vi bruker mye tid og ressurser på logistikken rundt dagens papirhåndtering. Digital signering er et av flere forbedringspunkter rundt inntransport som Nortura-bøndene har etterspurt.

Hva med egenerklæringsskjema, retur og nisje?

Når det kommer til egenerklæringsskjema skal du fylle det ut på papir som vanlig. Sjåføren tar bilde av skjemaet og legger det inn i systemet, det ligger da som et vedlegg til kjøreseddelen. Når det gjelder retur- og nisjeskjema vil dette fortsatt foregå på papir en stund fremover.

Når kommer dette i mitt område?

Digitale kjøreseddler rulles ut i dyrebilene med pilot i Nord (Målselv, Bjerka, Karasjok) fra 18. mai. Vest/Agro (Forus, Sandeid, Førde, Egersund) og Prima Slakt kommer fra 31. mai, og Øst/Innlandet (Rudshøgda, Tønsberg, Gol) og Midt (Malvik, Steinkjer) fra 14. juni.