Norturapris til beste NRF kjøttokse 2021

(31.03.22) Nortura pris til beste NRF kjøttokse ble delt ut på Genos årsmøte, og gikk til 121174 Langgard P med oppdretter Ida og Ole Gjermund Nymoen i Trysil. Vi gratulerer!

Prisvinnerne Ida og Ole Gjermund Nymoen.

Prisvinnerne Ida og Ole Gjermund Nymoen. Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil - Engerdal

Oksen utmerker seg med høy produksjon av både mjølk med 129 i avlsverdi og kjøtt 127 avlsverdi. Kombinasjonskua på sitt beste og det gjenspeiles også i en avlsverdi på 45.

121174 Langgard P

Far til årets vinner er 11938 Welve og morfar 11798 Viastua. Oksen har produsert ca 16.000 doser for det norske markedet. 

– Genos avl på NRF kombinerer melk og kjøtt, det er viktig i et bærekraft-perspektiv, og avgjørende for å opprettholde produksjonen av norsk storfekjøtt, sa Asgeir Svendsen fra Nortura under utdelingen, og la til at årets prisvinner er et godt eksempel på at det er mulig.  

 

NORTURAS NRF KJØTTPRIS

Norturas pris for beste NRF-kjøttokse blir tildelt oppdretter av den norskfødte NRF-oksen i årgangen som har høyest oppnådd kjøttindeks. Med en årgang menes okser født i samme kalenderår. Oksen må enten være brukt som eliteokse eller spesialokse for kjøtt og ha en kjøttindeks på 110 eller mer.

Vedtak om tildeling av pris for beste kjøttokse blir gjort når alle okser i årgangen har vært med i indeksutregningene og fått godkjente indekser for alle egenskaper to ganger.

Dersom to eller flere okser har lik indeks på kjøtt, tildeles prisen til den oksen med høyest samla avlsverdi. Hvis det er okser som har lik indeks på kjøtt og lik samla avslverdi, blir prisen delt.