Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Anne-Lise Haugdahl Humstad til topps i NM i saueklypping

  (10.10.18) Anne-Lise Haugdahl Humstad 28 år, frå Åfjord i Trøndelag vart årets norgesmeister i saueklypping under NM som vart arrangert i Kvam i Gudbrandsdalen 6. og 7. oktober. Anne Lise er både fyrste kvinne og trønder som får denne gjeve tittelen. Vi vart difor nysgjerrig på denne dama og tok ein liten telefonprat. 

 • Lammesalet opp 10,6 % hittil i sesongen

  (05.10.18) Da har vi inne slaktestatistikk for siste veka i september, veke 39 (24/9-30/9). I denne slakta Nortura 68 100 lam med medel slaktevekt 19,3 kg, medel klasse 8,1 (R) og medel feittgruppe 6 (2+).

 • Nå får du fårefrikassé i medlemsbutikken

  (Siste endret 04.10.18) Nortura lanserer «Frikassé av får, med saus og grønnsaker» i medlemsbutikkene. En forsinkelse i leveransen gjør at vi ikke får levert ut denne varen første uken.

 • Ny dyrehelseforskrift – nye krav til flytting av dyr og økte krav til smitteforebygging

  (Sist endret 27.09.18) Den 1. juli trådte en ny dyrehelseforskrift (forskrift om tiltak mot sjukdommer og zoonotiske agens hos dyr) i kraft. Forskriften inneholder flere nye bestemmelser, i tillegg til at den viderefører kravene i den gamle forskriften om bekjempelse av dyresjukdommer, samt samler bestemmelser fra ulike andre forskrifter. Ny informasjon fra Mattilsynet fra 26.09.18 om flytting, kjøp eller salg av småfe er lenket opp.

 • Årets ferske lam i butikk

  (13.09.18) I disse ukene rulles ferskt lammekjøtt inn i butikkene. Fårikål, lammekoteletter, lammelår i skiver og lammestek er blant det butikkene kan by på.

 • Prognosen 2019 – Produksjonen av gris må ned

  (06.09.18) Den første prognosen for 2019 viser at svinenæringen står overfor en svært krevende markedssituasjon. Det forventes også et overskudd av egg neste år. For sau og lam viser prognosen om lag balanse, men det er fortsatt mye sau på lager. Prognosen viser fortsatt underskudd av storfe, men det nærmer seg markedsdekning også for dette dyreslaget.

 • Reduser risikoen for vêrsmak- og lukt

  (04.09.18) – Vi må alltid vera på vakt mot at det blir lukt- og smaksfeil på vêrlamslakta om hausten. Det er øydeleggjande for salet av lam dersom lammeslakt med lukt og smaksavvik kjem ut i marknaden som lam, seier Finn Avdem, fagsjef småfe.