Bli kjent med Nortura

Er du berørt av at Nordfjord Kjøtt skal avslutte sin slakterivirksomhet i løpet av 1. kvartal 2024? På denne nettsiden finner du aktuell informasjon for deg som ønsker å bli bedre kjent med alle de mulighetene vi i Nortura kan tilby deg.

Norturabønder

Nortura skiller seg fra våre konkurrenter ved at vi eies av bønder og styres av bønder. Dette gjenspeiles også i selve formålet til Nortura: Å omsette medlemmenes slakt, egg, livdyr og ull slik at medlemmene får det best mulig økonomiske resultat av sin husdyrproduksjon på kort og lang sikt.

I en lang verdikjede som starter i fjøset og ender i butikken er det viktig at målet er det samme i alle ledd. Et selskap der produsenten av råvaren også eier og styrer både industrien og merkevarene, er den beste garantien for at det faktisk skjer.

 

Bli med på åpne informasjonsmøter i Nortura

Vi ønsker å styrke samvirke og holder informasjonsmøter med servering på følgende steder

  • Fjelleventyret (Skjåk) 2. januar kl 19.30
  • Fossberg hotell (Lom) 3. januar kl 11.00
  • Villa Vågå Hotell 3. januar kl 19.30
  • Dombås Hotell 4. januar kl 11.00

Hva har Nortura å tilby nye leverandører?

Bli kjent med Norturas leveringsvilkår, rådgivning, avtaler m.m

Ønsker du kontakt før den tid?

Vår produsentkontakt/rådgiver på storfe og småfe Eirin Sveahaugen tlf. 971 99 421 og gris Lars Magnar Lund tlf. 916 44 926

Nytter anledningen til å ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Hvorfor velge Nortura?

  • Samme mål
    • Nortura eies av bønder, styres av bønder og har samme mål som bønder. Best mulig bondeøkonomi – på kort og lang sikt.
  • Landbruk over hele landet
    • Nortura er garantisten for at det er mulig å drive kjøttproduksjon i hele Norge. Et aktivt landbruk i hele landet er like viktig for store produsenter i sentrale strøk som for små i distriktene.
  • Rådgiving og samhandling
    • Best bondeøkonomi oppnår du med god drift i fjøset og ved å levere riktig kvalitet til rett tid. Samhandlingen mellom bonde og industri blir stadig viktigere. Ved å levere til Nortura får du tilgang til rådgivere som er spesialister på å kombinere husdyrfaget med kunnskap om markedets behov.
  • Gilde og Prior – ingen over, ingen ved siden
    • Som medlem i Nortura eier du og produserer råvarene til Norges desidert sterkeste og best likte merkevarer på kjøtt og egg. Ved å levere til Nortura får du muligheten til å handle disse merkevarene gjennom vår egen medlemsbutikk på Otta eller Rudshøgda.

Lokale slakteri

Vi har slakterier på Rudshøgda, Gol, Førde og Malvik, og har god slakterikapasitet hvis du skulle velge å levere dine dyr til slakting hos oss.

Inntransporten gjennomføres av Notra dyretransport. Vi har flinke sjåfører som sikrer at dine dyr blir lastet og transport til slakteriene på en god og dyrevennlig måte. Våre medlemmer er svært tilfreds med våre sjåfører (91 av 100 poeng, medlemsundersøkelsen juni 2023). 

Innmelding av dyr til slakt kan du enkelt gjøre på Min Side (en digital portal som stadig får nye funksjoner og forbedringer), eller du kan få bistand fra vårt nasjonale Medlemssenter eller en rådgiver.

Vi kan tilby gode løsninger for retur (til eget bruk) og nisjeslakt (slakt som du skal selge selv).

Skulle det skje et uhell eller en uforutsett hendelse, har vi lang tradisjon med å tilby nødslakt som en del av vår service overfor medlemmer. Vi har nødslaktvakter som dekker hele Innlandet.  

Må man være eier for å levere slakt til Nortura?

Nei, du trenger ikke være eier av Nortura for å levere slakt til oss. Det eneste vi krever er at du som leverandør er registrert i Enhetsregisteret, har et eget organisasjonsnummer og et aktivt produsentnummer i Landbruksregisteret. Du må også være registrert hos Mattilsynet.

Vil du bli medeier i et av Norges største næringsmiddelkonsern med store og moderne hjørnesteinsbedrifter spredt over hele landet? Som eier får du en hånd på rattet, og kan medvirke i eierstyringen gjennom møter og valg av dine tillitsvalgte. Ønsker du å bli eier må du betale andelsinnskuddet på kr. 12.000,-.

Som nevnt er det ikke pålagt å være eier for å levere slakt til oss, men å bli eier gir deg noen ekstra rettigheter og muligheter som du kun får i et samvirkeforetak. Du kan velge å bli eier på et senere tidspunkt også.

Skulle du ønske å registrere deg som leverandør (og evt. som eier av Nortura) kan du enkelt fylle ut følgende skjema. Ta gjerne kontakt med noen av våre rådgivere i forkant av registreringen.

Eirin Sveahaugen

Eirin Sveahaugen

Rådgiver storfe og småfe

tlf. 971 99 421

Geir Olav Hagen

Rådgiver storfe

tlf. 918 40 210

Lars Magnar Lund

Lars Magnar Lund

Rådgiver gris

tlf. 916 44 926

Marianne Myki

Marianne Myki

Tilførselsleder

tlf. 480 27 385