Nyhetsartikler - arkiv 2022
For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no
For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no
(01.11.22) Torsdag 27. oktober var det digital lansering av Kjøttets tilstand 2022 - Animalias årlige statusrapport over sentrale deler av norsk egg- og kjøttproduksjon.
(28.10.22) Gilde Pølsemakerens Beste, som ble lansert tidligere i år, har på kort tid blitt svært godt mottatt hos forbrukerne. Pølsene gjør at Gilde tar en posisjon som markedsleder på spesialpølser, viser ferske markedstall fra Nielsen.
(27.10.22) Nortura har en omsetningsvekst på over en milliard kroner så langt i år, men resultatet ødelegges av et kraftig fall i dagligvaresektoren og en historisk prisvekst på strøm, transport og andre innsatsfaktorer. Nortura iverksetter umiddelbare og kraftfulle tiltak.
(21.10.22) Norturas anlegg på Revetal er Norturas eneste spesialanlegget for egg og mottar om lag 130 millioner egg hvert år. Anlegget jobber kun med videreforedling av egg som enten er for store eller små til å få plass i de vanlige egg-pakkene.
(19.10.22) Salget av storfekjøtt i butikk er lavere, og bestillinger av hele slakt er redusert til omtrent en tredjedel av normale. I praksis er det nå kapasitet på selve innfrysingen som begrenser ukentlig antall storfe som er mulig å slakte. Vi opplever at det nå på kort tid har blitt en like krevende situasjon som den vi opplevde etter tørkesommeren i 2018.
(18.10.22) Nortura har som mål å levere avrekningar som er rett på kortast mogleg tid til Nortura-bonden. Vi brukar framleis mykje tid på å vera detektivar på grunn av feilmerking av dyr. Dette kostar pengar og forsinkar avrekningane.
(14.10.22) Verdens eggdag feires årlig den andre fredagen i oktober. Men hvorfor det store styret rundt egget, og hvordan kom denne dagen egentlig til livs?
(11.10.22) Nortura utbetaler 22,1 mill kr i kvantumstillegg gris for 2. tertial. Selve utbetalingen vil skje torsdag 20. oktober.
(07.10.22) Klimakalkulatoren er bondens verktøy for å måle utslipp helt ned på gårdsnivå. Det er bra for klimaet, og kan bedre økonomien på gården.
(Oppdatert 04.10.22) Det er i parings- og insemineringsperioden grunnlaget blir lagt for neste års lammesesong. Vêrlamkåringane går føre seg i desse dagar. Da er tida inne for å skaffe seg ein god avlsvêr.