Nyhetsartikler - arkiv 2022


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

 • Norturas kjøp av Steinsland er godkjent

  (17.06.22) Konkurransetilsynet tillater at Nortura kjøper rugeribedriften Steinsland & Co AS, mot at flere vilkår innfris. Nortura forplikter seg til flere avhjelpende tiltak, som skal sikre fortsatt effektiv konkurranse i verdikjeden for produksjon av egg.

 • Gilde fra Nord-Norge

  (16.06.22) På vår fabrikk i Målselv produseres det Gildeprodukter fra Nord-Norge, av lokal råvare, kun fra produsenter i nord. Gilde Lammepølse fra Nord-Norge fikk også nylig terningkast 5 i VG!

 • Nortura kåret til månedens dialogstemme

  (15.06.22) Nobels Fredssenter har kåret Nortura og flere organisasjoner til månedens dialogstemme etter at vi inviterte til dialogmøte på Litteraturhuset 20. mai. Vi er stolte og ydmyke.

 • Gilde blir ny samarbeidspartner til langrennsjentene

  (09.06.22) Skiforbundet langrenn har inngått et nytt sponsorat og samarbeid med Gilde. Det er jentene på Kvinner Elite som fremover skal knytte et tettere bånd til den norske bonden. Blir det full klaff kan forholdet vare helt til VM i Trondheim.

 • Hvorfor har vi prisløyper?

  (07.06.22) To ganger i året vedtar styret i Nortura Planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE). PGE er nettopp det navnet sier, gjennomsnittsprisen for halvåret. Når PGE er vedtatt utarbeides prisløypa. Formålet med den er å gjøre det mer attraktivt for bonden å levere slakt når etterspørselen er stor.

 • Planlegger for ny biogass- og gjødselfabrikk på Jæren

  (04.06.22) Nortura har sammen med Tine, Felleskjøpet og noen av de største energi- og gjenvinningselskapene i Norge, inngått en intensjonsavtale om å vurdere å bygge et biogassanlegg på Grødaland i Hå kommune, Rogaland. Anlegget kan gi en klimagevinst i størrelsesorden 65 000 tonn CO2-ekvivalenter.

 • Heltidsøkonom og deltidsbonde

  (03.06.22) I lamminga er Linda Gjerde Myren heltidsbonde. Ellers er hun regnskapsfører og daglig leder i et regnskapskontor. Det kommer godt med i hennes nye rolle som styremedlem i Nortura SA.

 • Lang erfaring som tillitsvalgt i Nortura

  (01.06.22) Ole Johannes Egeland har vært tilknyttet Nortura som eier, produsent og tillitsvalgt i mange år. Denne våren rykket han opp fra vara til fast medlem i Norturas konsernstyre.