Nyhetsartikler - arkiv 2022


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

  • Nortura delte ut priser for de beste oksene

    (31.03.22) – Etter 2 rare år er det godt å kunne møtes på ordentlig igjen. Det har vær stusselig å dele ut priser delvis pr post. Vi må være flinke til å gi hverandre ros og ett klapp på skulderen for godt gjennomført arbeid. Og ros bør gis med tilhørere, sa fagsjef storfe i Nortura, Asgeir Svendsen da han delte ut prisene på TYR sitt årsmøte.

  • Frode Størseth – årets ammekuprodusent

    (31.03.22) Utmerkelsen «Årets ammekuprodusent» er opprettet av Nortura, Animalia, KLF og TYR for å øke bevisstheten rundt god drift i ammekuproduksjonen. Årets vinner er Frode Størseth som driver gården Hegnes som ligger i Meråker, Trøndelag.

  • Norturapris til beste NRF kjøttokse 2021

    (31.03.22) Nortura pris til beste NRF kjøttokse ble delt ut på Genos årsmøte, og gikk til 121174 Langgard P med oppdretter Ida og Ole Gjermund Nymoen i Trysil. Vi gratulerer!

  • Nortura øker tilleggsytelser på storfe med 25 millioner!

    (23.03.22) På bakgrunn av tilbakemeldinger fra Nortura eiere har Norturas styre vedtatt og endre profilen på puljetillegget for storfe. Endringen innebærer at laveste antall dyr pr pulje reduseres fra 5 til 3 dyr. I tillegg økes satsene for alle puljestørrelser, men samtidig slik at det differansen mellom trinnene blir mindre.

  • Statsministeren besøkte Bioco-anlegget

    (22.03.22) Rester fra norsk kyllingproduksjon kan bli en ny og viktig kilde til norsk protein, med stor næringsverdi for dyr og mennesker. Statsminister Jonas Gahr Støre fikk tirsdag omvisning på Bioco-anlegget, som kan bli et viktig mønsterbruk for norsk matindustri.

  • Nortura og Ytterøykylling sammen om nytt slakteri i Trøndelag

    (16.03.22) Nortura og Ytterøykylling har inngått en intensjonsavtale om å etablere et nytt moderne slakteri for kylling på Røra i Trøndelag. Slakteriet vil øke konkurransekraften for begge selskaper gjennom kortere transporttid, økt effektivitet og reduserte slaktekostnader.