Nyhetsartikler - arkiv 2022


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

 • Dyretransport med Håvard Etnestad

  (07.03.22) I serien "Menneskene på veien" på nettstedet tungt.no presenteres denne gangen vår dyrebilsjåfør Håvard Etnestad fra Reinsvoll i Vestre Toten.

 • Jordbruksoppgjøret 2022 - Norturas innspill

  (04.03.22) Nortura mener at årets jordbruksoppgjør må legge til rette for at forskjellen mellom bondeinntekt og alminnelig lønnsinntekt i samfunnet reduseres betydelig på kort sikt og tettes på lengre sikt. Økt og mer forutsigbar inntekt er avgjørende for å styrke næringen og derigjennom oppnå Stortingets landbrukspolitiske målsettinger. Samtidig må husdyrproduksjonene tilpasses endringer i produksjonskrav og forbrukertrender. Styrket importvern og nye virkemidler for å balansere markedet er en forutsetning for å lykke med å heve bondens inntekt.

 • Gildes største pølselansering noensinne

  (23.02.22) Kvalitet er stikkordet når Gilde slår på stortromma og lanserer en helt ny serie av spesialpølser. Pølsene, som har fått navnet Pølsemakerens Beste er utviklet av Gildes egen pølsemaker Lasse Fossum, som har stor lidenskap for gode pølser.

 • Merkevaren Gilde får nytt design

  (22.02.22) Merkevaren Gilde endrer design på mer enn 400 forpakninger og styrker sin assosiasjon til det norske. Nå etablerer de en tydeligere tilknytning til sine eiere: den norske bonden. 4 av 10 nordmenn vet ikke at Gilde er ensbetydende med norsk kjøtt.

 • – Konsekvensene ble mindre enn de kunne blitt

  (22.02.22) – Nortura var utsatt for et alvorlig dataangrep, men vi var godt forberedt og avverget kryptering av systemene våre. Vi har en godt drillet beredskapsorganisasjon, gode planer og vi hadde øvd på liknende scenarioer kort tid før angrepet. Det førte til at konsekvensene ble mindre enn de kunne ha blitt. Nå jobber vi på spreng for å få på plass nye permanente dataløsninger, og sikre oss enda bedre, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.

 • – Vi har følt stort ansvar for å gjøre noe!

  (21.02.22) – Folk er fortvilet. Jeg får telefoner, meldinger, eposter og møter mange. Jeg opplever et rop om hjelp fra mange bønder og en følelse av ikke å bli sett. Vi har følt et stort ansvar for å gjøre noe. Det er en ekstraordinær situasjon som krever ekstraordinære tiltak, sier styreleder Trine Hasvang Vaag.

 • Stor oppslutning om samvirke en forutsetning for å ta ut pris

  (21.02.22) Uten stor oppslutning fra bøndene om landbrukssamvirket vil evnen til å ivareta reguleringsansvaret og muligheten til å oppnå de priser regjeringen og Stortinget forutsetter, bli vesentlig svekket, poengterer landbruks- og matminister Sandra Borch i dette intervjuet.

 • Vinn billetter til Holmenkollen skifest

  (08.02.22) Hvem har ikke drømt om VIP-billetter til Holmenkollen Skifestival? Fortell oss hvem du vil heie frem norske gull med, og bli med i trekningen! Kampanjen og konkurransen foregår fram til 6. mars.