Nyhetsartikler - arkiv 2022


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

  • Imponerende resultater i Ingris for 2021

    (02.05.22) Det knytter seg alltid spenning til hvem som har de beste besetningene i Ingris og hvilke resultater de har. For 2021 er det både nye besetninger og tidligere vinnere på toppen av listene, skriver Norsvin på sin side. Topp-besetningene leverer imponerende resultater.

  • Slik deler du opp grisen selv

    (29.04.22) Endte beinbruddet til grisen med hjemmeslakt? Slik kan du skjære gris i riktige stykningsdeler. Se steg for steg i instruksjonsvideo med proffene i Nortura PROFF.

  • Ny pølsepakning reduserer plast med 65 prosent

    (22.04.22) Gildes største pølselansering i 2022, Pølsemakerens Beste, har fått ny emballasje, og pakkes nå på et resirkulerbart pappbrett som gir en plastbesparelse på 65 prosent. Pappbrettet er satt sammen av 85 prosent papp og 15 prosent plast, og er spesielt produsert med tanke på miljøet.

  • Nortura økte antall Nøkkelhullsprodukter

    (21.04.22) I 2021 økte Nortura volumet av Nøkkelhullsprodukter fra 18% til 19,3%. Dette er et resultat av en større satsning på sunnere produkter, der fjorårets lansering av serien Gilde lyst kjøtt var en viktig bidragsyter. Innen 2030 skal 50% av Norturas salgsvolum for egne merkevarer være Nøkkelhullsmerket.

  • Nortura øker avregningsprisen på fjørfekjøtt

    (20.04.22, endret 03.06.22) Konsernstyret i Nortura har vedtatt endringer i avregnings– og livdyrpriser fra 4. juli 2022. Prisøkningene er historisk høye og viser at Nortura tar et tydelig ansvar for produsent-økonomien i verdikjedene for kylling og kalkun. Vi legger til grunn at det norske markedet også i framtiden skal forsynes med mat fra den norske bonden.

  • Nyt norske tradisjoner i påsken

    (11.04.22) Endelig er påsken her, og det betyr tid med venner og familie. Uansett hva du skal i påsken, synes vi du skal unne deg litt ekstra god påskemat.

  • Nortura pakker mer enn 15 millioner egg til påsken

    (07.04.22) Norturas anlegg på Heimdal, Rakkestad og Hå pakker i disse dager egg på spreng til påskeuka. Nortura Heimdal er inne i en av sine mest hektiske perioder i løpet av året, og hver dag pakker de ansatte på fabrikken 1 million egg.