Nyhetsartikler - arkiv 2022


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

 • Tilskudd til midlertidig opphold i eggproduksjon

  (Oppdatert 23.09.22) Omsetningsrådet har vedtatt en forskrift som gjør at produsenter kan kompenseres for et midlertidig opphold i eggproduksjon. Målet for tiltaket er å bedre markedsbalansen for egg i 2023.

 • Nortura opp to plasser på internasjonal dyrevelferdsmåling

  (13.09.22) En internasjonal dyrevelferdsmåling publisert i dag av Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) viser at Nortura klatrer to plasser til nest beste plass i en global dyrevelferdsmåling. Målingen gjennomføres årlig og viser hvordan matprodusenter over hele verden rapporterer arbeidet med dyrevelferd.

 • Nortura justerer ned slaktetrekket på småfe

  (08.09.22) Etter en helhetsvurdering har Nortura valgt å justere ned det varslede slaktetrekket på sau og lam fra henholdsvis 48 øre for sau/ungsau/vær og 55 øre for lam, til 29 øre for begge kategorier.

 • Skyhøye strømpriser presser opp slaktekostnadene

  (02.09.22) Skyhøye priser på strøm pluss renteoppgang, har bidratt til at slaktekostnadene, og pakkekostnadene på egg har økt betydelig i sommer. Uten noen form for strømstøtte til næringslivet er derfor Nortura nødt til å justere opp slaktetrekket i nettonoteringen fra førstkommende mandag.

 • Nortura produserer 150 tonn kokt skinke til skolestart

  (23.08.22) Fabrikken til Nortura i Sarpsborg produserer ekstra mye pålegg til skolestart. Allerede før første skoleuke gikk det ut mer enn 50 tonn kokt skinke, mat til over 4,1 millioner brødskiver. Forberedelsene til skolestart startet allerede før sommerferien.

 • Først ute med innmelding i ny løsning

  (17.08.22) Tirsdag 16. august ble nye Min side med innmeldingsløsning for småfe lansert. Løsningen ble koblet opp kl. 16 på ettermiddagen. Med tilpasninger på medlemssidene ble informasjon om at løsningen var på plass sendt ut på sms til småfeprodusentene kl. 16:26. Ett minutt senere var første innmelding registrert!