Nyhetsartikler - arkiv 2022


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

 • Fårikålens festdag!

  (29.09.22) I dag er fårikålens festdag! Hvert år feirer vi Norges nasjonalrett med sin egen festdag, og det er alltid den siste torsdagen i september.

 • Nortura gjør tiltak for å ruste kyllingproduksjonen for fremtiden

  (28.09.22) Konsernstyret vedtok i dag etablering av et nytt slakteri for kylling på Røra i Trøndelag. Satsingen kutter kostnadene med en fjerdedel og innebærer at Nortura vil slakte kylling i Trøndelag fra 2024, mens slaktingen i Elverum blir flyttet til Hærland i Østfold.

 • Ny slaktelinje i drift i Tønsberg

  (26.09.22) Onsdag 21. september var det offisiell åpning av ny slaktelinje for gris ved Nortura Tønsberg. Dette gjør anlegget til hovedanlegg for svinekjøtt på Østlandet. Det nye anlegget er modernisert og legger til grunn for en mer bærekraftig drift og skaper nye arbeidsplasser i området.

 • Gyldig KSL trer i kraft

  (26.09.22) Hele landbruksnæringa, med alle varemottakere, står bak innføringen av Gyldig KSL som trer i kraft nå i høst. Målet er å få alle bønder i Norge med Gyldig KSL, slik vi får et felles kvalitetssystem som styrker tilliten til norsk matproduksjon. I tillegg vil du med Gyldig KSL unngå trekk ved levering. For å få Gyldig KSL må årlig egenrevisjon være gjennomført og eventuelle avvik gitt ved ekstern KSL-revisjon må lukkes.

 • Følg kyllingene våre direkte fra kyllinghuset

  (26.09.22) Onsdag 21. september lanserte Animlia et nasjonalt informasjonsprosjekt for å bygge mer kunnskap om norsk kyllingproduksjon. Nå kan du følge kyllingene til vår Norturaprodusent Lars-Otto Grundt via live stream.

 • Tilskudd til midlertidig opphold i eggproduksjon

  (Oppdatert 23.09.22) Omsetningsrådet har vedtatt en forskrift som gjør at produsenter kan kompenseres for et midlertidig opphold i eggproduksjon. Målet for tiltaket er å bedre markedsbalansen for egg i 2023.

 • Nortura opp to plasser på internasjonal dyrevelferdsmåling

  (13.09.22) En internasjonal dyrevelferdsmåling publisert i dag av Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) viser at Nortura klatrer to plasser til nest beste plass i en global dyrevelferdsmåling. Målingen gjennomføres årlig og viser hvordan matprodusenter over hele verden rapporterer arbeidet med dyrevelferd.