Nyheter - Alle nyheter

Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.

  • Dette er PGE for andre halvår av 2024

    (21.05.24) Opp for egg og lam, og uendret for gris og storfe. Tirsdag satte Nortura-styret PGE (Planlagt gjennomsnittlig engrospris) for andre halvår av 2024.

  • Spørsmål og svar om Min side?

    (Oppdatert 20.05.24) Vi har per i dag rundt 80 % av innmeldingene til slakt på Min side. Min side er den viktigste tjenesten vi har til samhandling mellom oss i Nortura og deg som bonde. Derfor er vi like utålmodig som deg til å forbedre og utvikle løsningen, og minimum komme tilbake til tjenester som var tilgjengelig før datainnbruddet. Målet vårt er som kjent lenger enn det!

  • Gilde krydret kebabkjøtt veldig godt mottatt!

    (16.05.24) «Bedre enn Bislett kebab». «Denne må dere aldri slutte å lage». «Beste kebabkjøttet jeg har smakt». Dette er bare noen av tilbakemeldingene fra forbrukere. Gilde krydret kebabkjøtt treffer de moderne og prisbevisste forbrukerne.

  • Her er årets grillnyheter fra Gilde og PRIOR

    (06.05.24) Våren er endelig i anmarsj. Nå kryper gradestokken oppover og grillsesongen kan endelig begynne for fullt. Gilde og PRIOR kommer nå med flere grillnyheter som bærer preg av mye smak og proteinrike produkter.

  • Veien fra Planlagt Gjennomsnittlig Engrospris til avregningspris

    (02.05.24) Planlagt Gjennomsnittlig Engrospris (PGE) er den halvårlige gjennomsnittsprisen på hele slakt og egg. Engrosprisen er lik enten det selges til industrikunder eller går videre til foredling i Nortura. Engrosprisen skal i prinsippet kunne dekke kostnader som påløper fram til et dyr er ferdig slaktet og henger på krok, eller eggene er sortert på brett.

  • Innmeldingsfrister slakt og livdyr

    (Oppdatert 01.05.24) Innmeldingsfrister for Nortura SA for slakt og livdyr. Meld inn til direkte på Min side, eller ved å kontakte Nortura Medlemssenter på telefon 955 18 400.

  • Norturas nye digitale tjeneste – Min side

    (01.05.24) Min side er under oppbygging, og løpende lanseres nye løsninger. Min side fungerer og på mobil. Tjenester i Min side er innmelding av gris, storfe og småfe til slakt, kjøp/salg og direktelevering av livdyr, mine leveranser, egg- og fjørfekjøttkontroll.

  • Slakteweb i ny drakt på Min side

    (26.04.24) I løpet av våren har Min side med Mine leveranser, eller «slakteweb» som fortsatt brukes av de fleste, kommet i ny drakt og med flere nye muligheter.