Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Veileder transportdyktighet

    (Sist endret 18.03.24) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.

  • Ikke funn av MRSA hos svin i Norge de siste fire årene

    (13.03.24) Det har ikke vært påvist MRSA hos svin siden 2019 i Norge. I 2014 innførte Norge en strategi for å hindre smitte av MRSA i norske svinehold. Norske svinebesetninger har strenge smittevernregler og gode rutiner. Fire år uten funn av MRSA i Mattilsynets overvåkningsprogram viser at systemet fungerer.

  • Gode råd for skånsom klipping og fornøyde saueklippere

    (Oppdatert 01.03.24) I dag er det ofte slik at sauebonden ikke klipper sauene sine selv. Gode klippere som kan gjøre jobben raskt og effektivt vokser ikke på trær i Norge, og utenlandske klippere blir derfor ofte en løsning. Disse er raske, arbeidsomme og kan faget sitt, men kan ha dårlig kunnskap om norsk sauedrift, og er ofte mest vant til å klippe tomme søyer om sommeren. Dette kan bidra til at klippinga gjennomføres på en måte som ikke passer ved klipping av høgdrektige søyer.

  • Gode og smakfulle nyheter fra både Gilde og PRIOR

    (20.02.24) Til årets første lanseringsvindu kommer Nortura med seks spennende og smakfulle nyheter: Slakterens Beste kjøttboller fra Gilde og Crispy sticks fra PRIOR. I tillegg lanseres løvtynn grillet kyllingfilet fra PRIOR og to nye smaker i serien Gilde Turmat.

  • ROS-analyse for 2023 klar

    (19.02.24) Endelig er ResultatOversiktSlaktedata (ROS) for 2023 klar på Min side. Logg inn på Min side på vanlig vis, klikk på «Rapporter for rødt kjøtt» og «ROS-analyse», så får du fram ROS tabellen. Her ligger også resultatene helt tilbake til 2019.

Arkiv