Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Avvikling av Nortura Elverum

    (30.08.24) En lang æra er forbi, og i går 29. august ble siste kylling slaktet på Nortura Elverum etter at det høsten 2022 ble besluttet å avvikle slakteriet Elverum og overføre produksjonene til andre fabrikker.

  • Medlemsbutikker i Nortura – åpningstider og kontaktinfo

    (Sist endret 28.08.24) Vi har i Nortura et tilbud til medlemmer med medlemsbutikker i Målselv, Harstad, Bjerka, Malvik, Vestnes, Førde, Sogndal, Forus, Egersund, Sandeid, Voss, Bergen, Kristiansand, Rudshøgda, Otta, Gol, Tønsberg, Sarpsborg, Tynset, Elverum og Hærland. Butikken "Bondens utsalg" i Steinkjer er åpen for alle!

  • Vær obs på ringormsmitte ved beiteslutt/innsett

    (27.08.24) Vi har en pågående ringormsituasjon i deler av Trøndelag der det for tiden jobbes intenst. Næringen står sammen om dette, og på en måte er alle faser aktive. En del har kommet så langt at sanering pågår, basert på godkjent saneringsplan.

  • Gilde Turmat med ny kampanje

    (26.08.24) Nå som høsten setter inn og flere går på tur kjører Gilde en ny kampanje på turmat med annonser og sjokkselgere i butikken. Se også etter konkurranse der du kan vinne en Jetboil. Gilde Turmat er laget av Gilde til den norske turgåer.

  • Livdyrnytt Midt-Norge pr. august 2024

    (21.08.24) Vurderer du kjøp av en brukt avlsokse i løpet av høsten/vinteren? Vi har brukte avlsokser til salgs. Nyhetsbrevet inneholder også status på fôringsdyr, avlsdyr melk og smågris. 

  • Gourmetlamtillegget økes

    (19.08.24) Nortura har fått inn store bestillinger på kvalitetslam i starten av årets salgssesong. Da er det viktig at vi klarer å levere på disse bestillingene, og derfor økes Gourmetlamtillegget.

  • Markedstall og reguleringslager

    (16.08.24) Totalmarkedet for kjøtt og egg følges fra uke til uke. På Nortura Totalmarked sin nettside finner du både øyeblikksbilder som viser situasjonen akkurat nå, akkumulerte tall hittil i år sammenlignet med fjoråret og oversikter flere år tilbake.

  • Nortura selger sine aksjer i biogassprosjekt til Lyse

    (15.08.24) Nortura har sammen med TINE besluttet å selge sine aksjer i Bio Jæren AS. Aksjene vil i nær fremtid bli overtatt av Lyse. Begrunnelsen er at begge samvirkene ønsker å konsentrere seg om kjernevirksomheten – og at Bio Jæren AS er tjent med at Lyse, som har dette som sin kjernevirksomhet, går inn for å bygge et sterkt fundament for framtiden.